Robot Unicorn Attack – ett plattformsspel med humor och glimten i ögat

Postat:
11:08 - 2011-04-21
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
35

Robot Unicorn Attack - ett nytt plattformsspel med humor och glimten i ögat

Amerikanska Adult Swim Games som ägs av underhållningsjätten Time Warner, är en utvecklare som specialiserat sig på Flash-baserade spel, och de publicerar även åtskilligt med animerade serier på webben. Nu har de gett ut en Android-version av ett av dessa Flash-spel, nämligen Robot Unicorn Attack.

Robot Unicorn AttackIntrycket man får av skärmdumparna är färggrant och rosa, men Robot Unicorn Attack överraskar. Plattformsspelet går ut på att som enhörning ta sig fram i en bergsmiljö, samla älvor, stånga sönder stjärnor och undvika att krascha in i hinder. Detta gör man med hjälp av två knappar: en får enhörningen att hoppa, och trycker man en gång till medan man är i luften tar enhörningen ett extra skutt. Den andra knappen gör att man flyger fram som ett spjut under en kort sekund. När man får in flytet och lyckas undvika hinder efter hinder, bjuder Robot Unicorn Attack på en ovanligt god spelkänsla.

Att utvecklarna minst sagt haft glimten i ögat är dock det bästa med spelet. Det finns flera skönt udda inslag i Robot Unicorn Attack, som exempelvis att det efter ett tag helt plötsligt börjar hoppa delfiner i nedkanten av skärmen, och när man dött får man se en bild av ett avkapat robotenhörningshuvud som gråter.

Soundtracket bidrar också mycket till humorn och den smått bisarra känslan. Gruppen Erasures syntpopballad Always från 1994 spelas i bakgrunden – konstant. Att höra raderna ”always, I wanna be with you, and make believe with you, and live in harmony, harmony, harmony” medan man far fram i form av en robotenhörning i en färggrann värld är en annorlunda spelupplevelse. Jag antar att det här är den typen av spel som man antingen gillar väldigt mycket, eller inte gillar alls.

Market-beskrivningen ger en rätt god bild av humorn i spelet:

Everyone has dreams…even robot unicorns. Well, ESPECIALLY robot unicorns. They have dreams of fairies and dolphins and Erasure. And they chase them like nobody’s business. Now you can live the life of a robot unicorn everywhere you go with ROBOT UNICORN ATTACK for your favorite Android device. Run like the wind, dash like the rain, and make your dreams come true.

Finns det några bland er läsare som testat Robot Unicorn Attack, och vad tycker ni i så fall om spelet? Det går att köpa för 6kr i Market, och ska stödja de flesta enheter eftersom det inte kräver mer än version 1.6 av Android.

Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu: