Rollable: video visar vad LG bjudit på om företaget inte kastat in handduken

Postat:
13:33 - 2022-09-21
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
6

En av LG:s allra sista smartphones var en telefon med flexibel skärmteknik, vars panel kunde rullas ut för att på så vis erbjuda ett format som mer liknar en surfplatta. Enheten hette LG Rollable och släpptes aldrig, eftersom LG övergav smartphonemarknaden.

Tillverkarens beslut att lägga ned mobilverksamheten verkar inte ha planerats under en längre tid, då LG bara en dryg månad innan de kastade in handduken försäkrade att Rollable skulle släppas. En sydkoreanska YouTube-kanal har nu fått tag på ett exemplar av LG Rollable.

Videon visar innovation vi hade kunnat få se från LG om de härdat ut, trots ekonomiska förluster. Av videon att döma var telefonen mer eller mindre redo för rampljuset, då enheten framstår som en färdig mobil snarare än en halvdan prototyp.

Rollable erbjuder Snapdragon 888, 12GB RAM, 256GB lagring, kameror med 64MP och 12MP, ett 4500mAh-batteri, samt en panel som kan utökas från 6,8″ till 7,4″. De som är nyfikna på den rullbara skärmtekniken kan spola till 3:10 i videon för att se hur panelen enkelt expanderas genom ett svep åt sidan.

Tror ni Rollable hade blivit en framgång om LG fortsatt på smartphonemarknaden?

Senaste artiklarna om LG

→ Se fler artiklar om ämnet