Romain Guy bekräftar att nästa stora Android-version kommer heta Ice Cream Sandwich

Postat:
10:03 - 2011-05-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
29

Androidstatyer utanför Googleplex

Alla större Android-versioner är döpta efter desserter och namnen är i alfabetisk ordning – ibland anspelar efterätterna även på den årstid då versionen i fråga släppts. Dessa efterätter hamnar sedan som stora statyer utanför Googles högkvarter Googleplex i Mountain View, Kalifornien.

Android 1.0 släpptes den 23:e september 2008, och sedan följde Cupcake (v1.5) i april 2009 som bland annat innehöll ett virtuellt tangentbord, stöd för widgetar, videoinspelning, kopiera/klistra i webbläsaren samt animerade övergångseffekter. Version 1.6 Donut gavs ut cirka ett år efter den initiala releasen, och förde med sig förbättringar som text-till-tal och stöd för högre skärmupplösningar. Eclair (v2.0/2.1) kom i slutet av 2009, Froyo (v2.2) släpptes i maj följande år, Gingerbread (v2.3) kom i julas och senaste Android-versionen är naturligtvis Honeycomb (v3.0).

Att nästa stora version av Googles plattform kommer heta inte bara ”Ice Cream” utan ”Ice Cream Sandwich” har det talats om ända sedan januari i år. Nu har namnet mer eller mindre bekräftats genom ett inlägg googleanställda Android-arbetaren Romain Guy lämnat angående problem i källkoden för Honeycomb. Romain Guy kan för övrigt vara rätt intressant att följa på Twitter.

Romain Guy, Ice Cream Sandwich

Ice Cream Sandwich ska enligt Google kombinera Gingerbread och Honeycomb, så att det inte längre existerar två olika versioner av Android för telefoner och tablets. Bland annat har det sagts att Honeycombs hologramdesign ska komma till mobiler, det nya multikörningssystemet, samt det kontextuella actionfältet högst upp.

Vad tror och hoppas ni läsare att Ice Cream Sandwich kommer att föra med sig för funktioner och förbättringar?

Genom Android Community

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu: