Magic med root-åtkomst på gång

Postat:
15:09 - 2009-05-21
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:

img_22501Det har dykt upp lite spännande information kring möjligheten att roota HTC Magic, dvs flasha om telefonen med en build som ger användare root access och därmed lite andra möjligheter.

Om man håller inne volymknappen samtidigt som man startar telefonen uppenbarar sig FastBoot, i teorin menar haykuro att detta skulle innebära att man bara behöver en modifierad recovery.img-fil att flasha till /recovery-partitionen för att få root-åtkomst.

Man har försökt att flasha telefonen med en JF-build av Android, detta verkar dock inte fungera då telefonen fastnar med en röd skärm när den försöker ladda recovery-builden, det verkar som om de builds som är kompatibla med G1:an kräver att man inför ändringar för kompatibilitet med Magic.

För att förtydliga ovan så är ”Fastboot” ett protokoll för att flasha Android-telefoner över USB, tidigare har man trott att detta inte varit tillgängligt för användare på HTC Magic, till skillnad från HTC G1.

Vidare verkar det som om detta bör fungera på samtliga HTC Magic-telefoner, om någon har en lur får de gärna testa och meddela om detta fungerar eller ej samt vilken version av telefonen de har.

Vi uppdaterar denna nyhet allt eftersom, spännande!