Rovio uppdaterar Angry Birds Seasons för att fira Saint Patrick’s Day

Postat:
10:28 - 2011-03-11
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
36

Angry Birds Seasons med Saint Patrick's Day-tema

Nu kan vi få se mer av de förargade fjäderfäna med kamikaze-taktiken, för finska Rovio har nyss släppt en uppdatering av sitt spel Angry Birds Seasons. Första fristående Seasons-versionen av Angry Birds kom i början av december förra året och hade då ett jultema, och utvecklaren har sedan dess även släppt en version med Alla hjärtans dag som motiv.

Den här gången har Rovio valt att uppmärksamma Saint Patrick’s Day som är namnet på Irlands nationaldag. Saint Patrick’s Day firas främst i USA, England och naturligtvis också på Irland – vanligtvis genom att folk dricker öl och klär sig i grönt. Uppdateringen innehåller 15 nivåer, två nya gyllene ägg och grafiken har i vanlig ordning blivit omarbetad för att passa temat. Irland kallas ju för ”den gröna ön”, så den färgen har fått företräde och grisarna har klätts som små irländska pysslingar (”leprechauns”).

Rovio Mobile är ju som bekant en av de största framgångshistorierna inom den mobila spelvärlden. Företaget bildades i Finland redan 2003, men det var först i och med Angry Birds, som initialt släpptes för iOS i slutet av 2009, som karusellen drog igång på allvar. Spelet har totalt laddats hem 50 miljoner gånger sedan dess: hela 30 miljoner av dessa nedladdningar har Android-versionen genererat. Angry Birds har nu även släppts för PC och PlayStation 3, och Rovio drömmer dessutom om att förvandla spelet till en animerad film.

Vad tycker ni läsare om Angry Birds? Är det lika roligt nu som i höstas, eller börjar konceptet kännas lite slitet? Finns det något liknande pusselspel med fysikmotor som ni gillar bättre? Angry Birds Seasons går att ladda hem gratis från Market.

Tipstack till Grunander!
 

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Flyer på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Huawei X5 på Prisjakt just nu: