Rykte: Cyanogen Inc på gång med helt egen smartphone

Postat:
18:02 - 2013-11-14
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
21

Oppo N1 som kommer börja säljas i december har inbyggd CyanogenMod, vilket är en anpassad variant av Android. Alla N1-exemplar har CyanogenMod som alternativ via enhetens så kallade Recovery, men en modell av telefonen som säljs i begränsad upplaga kör CyanogenMod som standard.

Enligt ett nytt rykte har dock Cyanogen Inc större ambitioner än så. Det sägs att Steve Kondik & CO planerar att släppa en helt egen värstingmobil med toppspecifikationer. ”Pålitliga källor” amerikanska Androidbloggen Phandroid varit i kontakt med menar att enheten kommer ha en fyrkärnig Snapdragon-processor med 2,5GHz klockfrekvens. Chippet sägs ha beteckningen 8974AC och vara en vidareutveckling av Snapdragon 800 som sitter i flera av dagens flaggskepp.

Ryktet berättar att till skillnad mot Oppo N1 ska det här bli en ren CyanogenMod-telefon som visar upp vad deras system klarar av. Cyanogen Inc sysslar som bekant med mjukvara och inte hårdvara, så de skulle behöva en partner som tillverkar själva telefonen. En potentiell kandidat sägs vara kinesiska Gionee – en tillverkare som inte är särskilt känd här men som sägs vilja satsa globalt. Vad tror ni om en ren CyanogenMod-mobil med topphårdvara?