Rykte: Samsung Galaxy S II får 1.2GHz-processor, försenas till juni?

Postat:
20:18 - 2011-04-06
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
81

Även om specifikationerna för monstertelefonen Samsung Galaxy S2 har varit kända sedan länge, har det ändå funnits vissa frågetecken kring hårdvaran. Dels har det sagts att enheten kommer utrustas med ett Tegra 2-chip i vissa länder istället för Samsungs egna Exynos-processor, och enligt ett rykte kommer Super AMOLED Plus-skärmen att bytas mot SLCD i somliga regioner.

Här i Sverige ska Galaxy S2 dock av allt att döma lyckligtvis ha både dubbelkärnig Exynos-processor och Super AMOLED Plus-skärm när den lanseras, men enligt sajten GSM Arena och Samsung Estland kommer den sydkoreanska elektronikjättens nya flaggskeppsmodell att få en välkommen uppgradering. Istället för en Exynos-processor med klockfrekvens på 1GHz, sägs enhetens CPU ticka på i 1.2GHz. Ifall det rör sig om exakt samma processor som överklockats, eller om själva hårdvaran uppgraderats framgår emellertid inte.

HTCs kommande toppmodeller Evo 3D och Sensation (Pyramid) har ju båda processorer med en klockfrekvens på 1.2GHz, och kanske ville Samsung inte vara sämre? Även om uppgraderingen får lov att stämplas som ett rykte än så länge, finns det flera saker som pekar på att informationen stämmer. Utöver Samsung Estlands och GSM Arenas hävdanden, visar den officiella Galaxy 2-sajten inte längre någon exakt klockfrekvens för processorn – vilket indikerar att någonting kan vara på gång.

En mindre god nyhet i samma veva är emellertid att Samsung Indien meddelat via Twitter att den globala releasen av Galaxy S2 inte kommer att ske förrän i juni. Allt detta bör dock tas med en nypa salt, men i den bästa av världar kommer Samsung Galaxy S2 att släppas i Sverige i början av maj med 1.2GHz-processor.

Vad tror ni läsare om ryktet, och påverkar en eventuell 1.2GHz-processor er syn på Galaxy S2?

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S på Prisjakt just nu: