Rykte: Specifikationerna för Oneplus nya metallmobil Nord 4

Postat:
12:00 - 2024-07-09
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
1

Materialvalet är sällan det mest intressanta med en ny smartphone men så är fallet med kommande Oneplus Nord 4. Idag har nästan alla flaggskepp glasbakstycken. I en undersökning på Swedroid förra året svarade endast åtta procent att de föredrar glas framför andra material. Metall var det populäraste alternativet, med 45 procent av rösterna.

Oneplus Nord 4 förväntas erbjuda en unibodykonstruktion i metall, likt klassiska flaggskepp från mitten av 10-talet. Ett rykte diskuterar nu vad telefonen erbjuder i övrigt. Källan nämner en 6,74-tumsskärm med OLED-teknik, FHD+ och 120Hz uppdateringsfrekvens.

Om uppgifterna stämmer drivs enheten av Snapdragon 7 Plus Gen 3 (4nm) ihop med ett saftigt 5500mAh-batteri med stöd för 100W-laddning. Kameratrion sägs bestå av en 50MP huvudkamera, en 8MP supervidvinkelkamera och en frontkamera med 16MP. Många tillverkare brukar inkludera en så gott som meningslös tredje bakre kamera i budgetmobiler bara för att det ser bättre ut, vilket Oneplus lyckligtvis verkar ha undvikit den här gången.

Nord 4 introduceras i Milano 16 juli tillsammans med Pad 2, Watch 2R och Nord Buds 3 Pro. Alla enheterna förväntas komma till Sverige.