Rykten kring HTC Pyramid: dubbelkärnig 1.2GHz processor, 8MP-kamera samt 4.3-tumsskärm med qHD-upplösning

Postat:
12:28 - 2011-03-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
111

Senaste tiden har det florerat rykten kring en av HTCs framtida värstingmodeller vid namn HTC Pyramid. Enligt sajten XDA.cn kommer mobilen att vara utrustad med en dubbelkärnig Snapdragon-processor på 1.2GHz, och ha en 4.3-tum stor SuperLCD-skärm med qHD-upplösning. Det innebär hela 540×960 pixlar, och denna ökning i upplösning torde erbjuda en klart skarpare bild än motsvarande WVGA-skärmar.

Enligt utsago ska HTC Pyramid ha 768MB RAM, samt dubbla kameror: en åttamegapixelkamera på baksidan, i kombination med en 1.3MP-kamera på framsidan för videosamtal. Kinesiska sajten XDA.cn nämner dessutom att Pyramid kommer att köra Android 3.0, vilket emellertid låter högst osannolikt då Honeycomb är ett operativsystem för tablets. Det har även dykt upp ett par datorgenererade produktbilder på HTC Pyramid, vilka avslöjar att modellen likt HTC Desire HD har kapacitiva touchknappar istället för fysiska knappar – vilket som är bäst är naturligtvis en smaksak.

Mobiler med dubbelkärniga processorer är ju omåttligt populära just nu, och den oundvikliga frågan är vilken av dessa nya mobilprocessorer som överlag är mäktigast: Nvidias Tegra 2, OMAP4430 från Texas Instruments, Qualcomms dubbelkärniga Snapdragon eller Samsungs egna Exynos. HTC har ju ett nära samarbete med Qualcomm, och Pyramid har således en Snapdragon under huven. Hur den kommer att prestera i förhållande till konkurrensen återstår att se, men SmartphoneBenchmarks har sammanställt en preliminär tabell vilken dock bör tas med en nypa salt.

Vad tror ni läsare om HTC Pyramid? Kan den vara ett bra alternativ när det är dags att uppgradera nästa gång, eller föredrar ni en mobil med Tegra 2-chip som exempelvis LG Optimus 2X? Med lite tur kommer HTC att tillkännage Pyramid under mässan CTIA nästa vecka, så vi får veta de slutgiltiga specifikationerna.

 

Genom PocketNow och Nordic Hardware. Tipstack till Wasabi och Anton!
 

Lägsta pris på HTC Desire HD på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Flyer på Prisjakt just nu: