Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Rykten om att Google kommer slå ihop Android och Chrome OS

Postat:
14:53 - 2015-10-30
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Varför valde Google att skapa Chrome OS för sex år sedan när Android istället hade kunnat anpassas för dator- och laptopformatet? Ene Google-grundaren Sergey Brin sa redan 2009 att han föreställde sig att de två plattformarna kommer slås ihop på sikt.
Nu menar en rapport från Wall Street Journal att Chrome OS kommer bäddas in i Android. Förändringen sägs vara klar år 2017. WSJ hävdar att Google-ingenjörer redan arbetat på att införliva Chrome OS i Android i två år.

Enligt källan kan en tidig version av detta sammanslagna operativsystem visas upp 2016. Anledningen till att Google satsade på både Chrome OS och Android kan ha varit att de inte visste vilken approach som skulle bli mest framgångsrik i långa loppet.

google-pixel-c-bild-1

Om uppgiften stämmer kommer framtida Androidmobiler eventuellt få ett nytt gränssnitt som är anpassat för tangentbord och mus när de ansluts till externa skärmar – en konvergens i stil med Windows 10 för telefoner. Det skulle även kunna innebära stora förändringar för hur plattformens uppdateringar hanteras.

En separat rapport hävdar samtidigt att Chrome OS kommer leva vidare och fortsätta att utvecklas av Google, men att företaget är i färd att anpassa Android för datorer. Datortillverkare ska kunna välja om de vill använda Chrome OS eller Android.

Androidbaserade Google Pixel C, en kombination av laptop och surfplatta, skulle kunna ses som en försmak av vad sökjätten planerar. Android finns idag överallt och har ett starkt varumärke med ett enormt ekosystem. Plattformens dominans skulle naturligtvis underlätta en etablering på datormarknaden.

Ett inlägg på Twitter från Google-ingenjören Hiroshi Lockheimer angående ryktena förklarar att Chrome OS inte är på väg att försvinna. Det lutar således åt att vi i framtiden får se ett datoranpassat Android snarare än att Chrome OS slukas av den större plattformen, om det nu finns någon sanning i dessa rykten alls.

Mest kommenterat

 1. Så här mycket varierar prisökningen mellan USA och Sverige
 2. Huawei får inte bygga svenska 5G-nät, anses utgöra säkerhetshot
 3. Telia introducerar 5G i 20 städer
 4. Huawei introducerar flaggskeppet Mate 40 Pro
 5. Vad anser du om de nya bildförhållandena för telefoner?
 6. Huawei Mate 40 Pro blir tillgänglig 16 november för 12 990 kronor

Mest läst

 1. Så här liten är Apple Iphone 12 Mini
 2. Telia introducerar 5G i 20 städer
 3. Inte en bugg: YouTube förhindrar tryck på förloppsindikatorn
 4. Så här mycket varierar prisökningen mellan USA och Sverige
 5. Test: OnePlus 8T
 6. Tidiga ryktesbilder på Samsung Galaxy S21

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilket är det bästa bildförhållandet för mobiler?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om