Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Rykten om HTCs första phablet: 5,9-tums Full HD-skärm och Snapdragon 800

Postat:
21:37 - 2013-06-01
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

I Sverige är Samsung fortfarande ensam aktör på marknaden för så kallade phablets – det vill säga enheter i gränslandet mellan telefoner och surfplattor. Samsung släppte 5,3-tummaren Note hösten 2011 och ett år senare kom uppföljaren Note 2, då med en något större skärm på 5,5 tum.

Den sydkoreanska tillverkaren kommer dock snart få sällskap av andra tillverkare, då det sägs att Sony och numera även HTC har phablets på gång. LG har redan släppt en konkurrent till Note 2, nämligen Optimus G Pro som dock inte hittat fram till Sverige än i alla fall.

Insidern @evleaks har nu tillhandahållit uppgifter om en kommande bjässe från HTC med kodnamnet T6. Enligt ryktet kommer T6 ha en 5,9-tumsskärm med 1080p-upplösning, samt det fyrkärniga chippet Snapdragon 800. Det är Qualcomms värsting-SoC som inte sitter i någon enhet på marknaden än. Chippet sägs i T6 ha klockfrekvensen 2,3GHz.

Telefonen ser enligt @evleaks ut som en större One och har utrustats med finesser som BoomSound, dedikerad ljudprocessor samt en ”UltraPixel”-kamera med optisk bildstabilisering. RAM-minnet ligger enligt ryktet på 2GB (numera standard för toppskiktet). Interna lagringsutrymmet sägs vara 16GB med planerat stöd för minneskort.

Ryktet nämner vidare en finkänslig pekpenna med tillhörande applikationssvit, precis som för Galaxy Note 2. T6 sägs även få en fingeravtrycksläsare, vilket hittills varit en mycket ovanlig egenskap i telefoner. Ett 3300mAh-batteri nämns som ska kunna utökas med ytterligare 1250mAh genom ett särskilt officiellt skal till enheten. Vi återkommer så fort vi hör mer om den här baddaren.

Uppdatering: Enligt uppslagsboksdefinition av ”phablet” är det en smartphone med en skärmstorlek mellan 5 – 6,9 tum. Alltså finns det fler phablets i Sverige än de som nämns ovan, genom vågen av 5-tumstelefoner.

Mest kommenterat

 1. Vilken Androidversion har din telefon?
 2. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 3. Här är Sony Xperia 5 III med variabel brännvidd
 4. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 5. Sony kan satsa stort på mobilspel
 6. Rapport: Xiaomi och Oppo arbetar på egna chipp

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 3. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 4. Fler inofficiella uppgifter om Google-chippet i Pixel 6
 5. Android Fast Pair får ny layout, stödjer över 100 Bluetooth-enheter
 6. Swedroids fyndtipsfredag (v14)

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om