Ryska SPB Software släpper sin klassiska launcher i ny tappning för Android: SPB Shell 3D

Postat:
19:17 - 2011-03-31
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
91

SPB Shell 3D

De flesta som någon gång haft det tvivelaktiga nöjet att äga en Windows Mobile-telefon, minns säkert att gränssnittet SPB Mobile Shell i alla fall gjorde Microsofts stofil en smula mer användarvänlig och rolig. Innan de moderna mobilplattformarnas ankomst och när ”appar” ännu inte hade blivit en allmänt känd benämning, gjorde ryska SPB Software populära program för Microsofts mobiloperativsystem, och det var länge ett av de större företagen som specialiserat sig på mjukvara för smartphones. Bland annat har SPB fått en rad utmärkelser för att ha gjort bästsäljande appar, och i nuläget gör de program för hela nio olika mobilplattformar.

Att de fortfarande är stora inom appvärlden och värnar om sin professionalitet märks inte minst av att de bifogade en 13-sidig recensionsguide i PDF-format tillsammans med sin nya launcher för Android. Den heter SPB Shell 3D, och är alltså en nyversion av utvecklarens klassiska gränssnitt för WinMo. SPB Shell 3D har varit på gång i runt ett år, och nu har launchern till sist släppts. Den bjuder på en hel del ögongodis, vilket man kan se i videon nedan.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=hVU84J1ShSQ

Förutom alla visuella effekter slås man initialt av hur bra SPB Shell 3D hanterar mappar, till skillnad mot Androids egna mappimplementering som minst sagt är bristfällig. Dels ser de mycket bättre ut, men man kan även arrangera om ikonernas inbördes ordning – något jag personligen alltid saknat i Android. Mapparna analyserar dessutom sitt eget innehåll och ger namnförslag, och man kan också ändra hur mappar visas på hemskärmarna. SPB Shell 3D har en hel uppsättning egna widgetar, och några av dem påminner om gränssnittet på Sony Ericssons Android-mobiler. Launchern stödjer dock inte animerade bakgrunder i nuläget.

Är det några av er läsare som hunnit prova SPB Shell 3D, och vad är i så fall era intryck? Själv är jag nog inte beredd att lämna Launcher Pro Plus än, men SPB Shell 3D är definitivt ett trevligt tillskott och en av de mest ambitiösa hemskärmsapparna hittills. Dock kostar launchern nästan 100kr i Market, vilket de flesta nog tycker är i högsta laget.

Tipstack till Tomas och Joel!

Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu: