Så här ser Googles Project Tango ut på insidan

Postat:
18:44 - 2014-04-16
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
6

Google har många järn i elden och drar sig inte för att sikta högt med ibland vilda idéer som självstyrande bilar, modulära telefoner, robotar, datoriserade glasögon, Internetballonger och mobiler som kan läsa av omgivningen. Sistnämnda satsningen heter Project Tango.

Enheten har utrustats med sensorer som kan göra en kvarts miljon 3D-mätningar i sekunden. Genom analysen av omgivningen ska exempelvis synskadade få hjälp att ta sig fram. Användare sägs även kunna mäta hemmet endast med hjälp av sin smartphone. Ett annat tillämpningsområde är vägledning i större butiker, så kunder snabbt kan hitta rätt hyllor.

project-tango-komponenter-2project-tango-komponenter-3

Sökjätten har nyligen sålt 200 prototyper (Snapdragon 800, 2GB RAM, 64GB lagring, minneskortsplats, 5-tumsskärm) till utvecklare. Reparationstjänsten IFixIt har lagt vantarna på ett av dessa exemplar och i vanlig ordning undersökt komponenterna.

Det är för all del en prototyp, men den sägs vara mycket lätt att reparera och får hela 9/10 i betyg. De som är nyfikna på hur Project Tango ser ut på insidan, med alla dess sensorer, kan med fördel besöka IFixIts hemsida.