Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Så här stänger du av alla batterioptimeringar i OxygenOS

Postat:
15:23 - 2019-07-19
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Vissa tillverkare stänger ned appar i förtid, vilket diskuterades i maj. Minneshanteringen kan exempelvis resultera i att träningsappar inte fungerar som de ska, att appar behöver startas om i onödan, eller att aviseringar från meddelandeappar uteblir. OnePlus har på senare år blivit en av de värsta förövarna, tillsammans med HMD/Nokia.
Bland kommentarerna uppdagades att flera OnePlus-användare just har erfarit dylika problem. Därför kommer nu en kort guide till hur batterioptimeringarna stängs av i OxygenOS – för enskilda appar eller helt och hållet.

Vanligaste sättet är att stänga av batterioptimeringar för utvalda appar, något som tyvärr dock inte alltid hjälper. Det görs genom att gå till Inställningar > Batteri > Batterioptimering, välja appen vars optimeringar ska inaktiveras, och trycka på ”optimera inte”.

För de som ändå råkar ut för att appar stängs i förtid finns en mer drastisk metod. Gå till Inställningar > Batteri och tryck på ”smart batteri” och stäng av den. Finessen introducerades i och med Android 9 och använder AI för att välja vilka appar som ska få ligga kvar i minnet.

Det finns dock ännu fler batteri-inställningar. Gå till Inställningar > Batteri > Batterioptimering, tryck på de tre prickarna uppe i högra hörnet och välj ”avancerad optimering”. Alternativet ”djup optimering” bör vara aktiverat som standard och det begränsar bakgrundsaktiviteter hårdare än annars, vilket systemet till och med påpekar kan leda till försenade aviseringar.

Från samma skärm går det även att göra så att nätverk inte stängs av när enheten är i standbyläge. De som har problem med minneshanteringen i OxygenOS kan med fördel experimentera med inställningarna och se vad som passar bäst.

Senaste artiklarna om TIPS

→ Besök Androidarkivet

Mest kommenterat

 1. Vilken strömningstjänst är viktigast för dig?
 2. Sony introducerar flaggskeppet Xperia 1 II
 3. Sony Xperia 1 II kostar €1200 enligt tysk pressrelease
 4. Telia börjar sälja Xiaomi Mi Note 10 [Notis]
 5. Specialmodellen Sony Xperia Pro har HDMI-port, kraftfull hårdvara
 6. Hur stor är ditt intresse för mobiler med vikbara skärmar?

Mest läst

 1. Google sparkar ut 600 appar från Play Store, inklusive samtliga titlar från Cheetah Mobile
 2. Telia börjar sälja Xiaomi Mi Note 10
 3. Vilken strömningstjänst är viktigast för dig?
 4. Sony introducerar flaggskeppet Xperia 1 II
 5. Rykte: Google förlorar sitt viktigaste operatörssamarbete i USA, bakslag för Pixel
 6. Sony Xperia 1 II kostar €1200 enligt tysk pressrelease

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur stor är ditt intresse för mobiler med vikbara skärmar?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey