Så här tar man bort den permanenta Google-widgeten i Android 4.0 [Tips]

Postat:
12:32 - 2011-12-02
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
28

Samsung Galaxy Nexus, promobild

När Swedroid testade en hemlagad variant av Ice Cream Sandwich för Samsung Galaxy S2 för ett par veckor sedan berättade vi att det hela tiden ligger en sökwidget högst upp i launchern. Förmodligen har den placerats där för att folk helt enkelt ska göra fler googlesökningar och för att det ska vara lätt att söka efter information utan onödiga knapptryckningar.

Många blev dock oroliga att det inte skulle gå att få bort widgeten och tyckte den tog upp värdefull plats. Dessutom ansåg vissa att den inte var estetiskt tilltalande. Om man stör sig mycket på widgeten hade en lösning varit att helt enkelt använda en annan hemskärmsapp istället som LauncherPro, ADW.Launcher eller GO Launcher.

Nu behövs emellertid inte det, då xda-developers funnit ett sätt att ta bort widgeten. Ifall man går till Inställningar > Appar > Alla > Google Search och sedan trycker på Inaktivera-knappen kommer widgeten inte längre att visas högst upp i launchern. Detta innebär tyvärr även också att man inaktiverat Googles Sök-app, men ifall man verkligen stör sig på widgeten kan det kanske vara värt det.

Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu: