Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

SADC 2010 närmar sig sitt slut – tio dagar kvar innan deadline

Postat:
04:05 - 2010-12-21
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

Tävlingen där utvecklare ges möjlighet att vinna en resa till San Francisco med biljetter till antingen Google I/O eller Apple WWDC – Swedish Application Developers Contest – lider mot sitt slut.

Utvecklare har till och med den 31:a december på sig för att skicka in sina applikationer varefter en shortlist med de fem bästa bidragen kommer att presenteras på onsdagen den 5:e januari 2011. Lite mer än en vecka senare, närmare bestämt den 14:e januari, kommer vinnaren av SADC 2010 att presenteras på SADC.se. Andrapriset består av en Macbook Pro 15″ 2,53GHz och samtliga tävlingsdeltagare som kvalificerar sig till shortlisten erhåller vardera en smartphone ur Tre:s produktportfölj.

Vid tillfället för den här artikeln räknar vi till 96 st tävlingsbidrag totalt sett; varav 60 st är iPhone-applikationer och 35 st Android-applikationer samt en enda Windows Phone-app. Samtliga tävlingsbidrag finns till beskådan med tillhörande skärmdumpar på hemsidan för SADC, där det också finns möjlighet att rösta på respektive program utifall man har ett Facebook-konto. Till de applikationer som för tillfället har flest Facebook-röster hör:

1. Medicinsk Ordbok – 231 st [iPhone] 2. Rabble – 182 st [iPhone] 3. Danskalendern – 138 st [iPhone] 4. TrueCaller – 129 st  [Android] 5. Turf – 123 st [Android]

Vi hoppas naturligtvis att antalet tävlingsdeltagare växer och vill därför påminna om att det går utmärkt att skicka in en applikation som redan är publicerad på exempelvis Android Market så länge den utvecklats under 2010 – se tävlingsreglerna för mer info. Antalet Facebook-röster har före dess att shortlisten publiceras ingen betydelse och samtliga tävlingsbidrag kommer att behandlas jämlikt av juryn och bedömas utifrån följande kriterier:

 • Idé
 • Uppfinningsrikedom/Nytänkande
 • Funktionalitet
 • Användarvänlighet
 • Design
 • Exekvering

Tävlingsvillkor
Ett tävlingsbidrag skall levereras som en fungerande applikation, som en hel fil och kunna användas utan redigeringar. Applikationen eller versionen av applikationen skall vara skapad av den tävlande under 2010 samt vara publicerad på respektive app-store senast den 31:a december.

Applikationen skall vara unik. Det finns inget självändamål för juryn i SADC att neka applikationer med funktioner liknande befintliga, redan publicerade applikationer. Målet är dock att alla tävlande applikationer skall ha ett unikt moment som gör just dem nyttiga för användaren. Vid tvivelaktiga fall har juryn full beslutanderätt avseende om applikationen skall godkännas som tävlingsbidrag eller inte. Sista datum för anmälan är den 31 december 2010.

Juryns bedömning kommer att grunda sig i ett antal kriterier där den applikation med bäst helhetsbetyg kommer att stå som segrare. Vid slutomröstningen kommer Juryn även att beakta antalet röster applikationerna på shortlisten har fått av besökarna.

Priser och tidslinje
1:a November – Startdatum
31:a December – Sista inlämningsdag
5:e Januari – Publicering av de fem bidrag som valts in till shortlist
14:e Januari – Vinnaren av SADC 2010 publiceras på SADC

 • Första pris i SADC 2010 består av en resa med boende samt inträde till WWDC alternativt Google I/O i San Fransisco 2011 för en person (värde cirka 30.000 kr).
 • Andra pris består av en utvecklingsmiljö i form av en apple MacBook Pro 15″ 2,53 GHz (värde cirka 18.500 kr).
 • Samtliga fem bidrag som väljs ut av Juryn till shortlist kommer att vinna en smartphone ur tre’s nyheter.
[SADC] [Tävlingsregler] [Skicka in ett bidrag] [Titta på alla bidrag] [Swedroids SADC-forum]

Mest kommenterat

 1. Hur skyddar du din smartphone?
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Disney+ utökas med Star [Notis]
 4. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat
 5. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 6. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Spotify testar ny biblioteks-vy i Androidappen
 4. Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar
 5. Disney+ utökas med Star
 6. Hur skyddar du din smartphone?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om