Säljstopp för Samsung Galaxy Nexus i USA

Postat:
12:18 - 2012-06-30
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
118

Samsung Galaxy Nexus, promobild

För bara ett par dagar sedan beslöt en amerikansk domare att Samsung Galaxy Tab 10.1 inte längre får säljas i USA. Nu har den sydkoreanska tillverkaren och Google fått ett nytt bakslag, då en federal domstol i Kalifornien preliminärt förbjudit försäljningen av androidflaggskeppet Galaxy Nexus.

Beslutet är tillfälligt till båda rättsfallen har avgjorts. ”Vi kommer att vidta alla möjliga åtgärder, inklusive rättsliga, för att säkerställa att Galaxy Nexus fortsatt kommer att vara tillgänglig för konsumenterna”, meddelade den sydkoreanska tillverkaren igår. 

Apple har behövt betala in runt $96 miljoner – ifall företaget förlorar målet kommer dessa pengar gå till Samsung som skadestånd. De patent Apple anser att Samsung inkräktar på är fyra till antalet och har bland annat att göra med att låsa upp en pekskärm med en rörelse (slide-to-unlock), kontextuella hyperlänkar och förenad sökning. Det sistnämnda patentet avser specifikt Apples virtuella assistent Siri.

Som lekman kan man tycka att det är märkligt att Apple bråkar om den här typen av finesser, medan företaget till synes i stort sett kan kopiera Androids notifikationssystem rakt av utan repressalier. Kanske dags att visa vad er patentportfölj går för, Google?

Tack till alla som tipsat! Genom DN

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu: