Samsung använder PenTile och Super AMOLED för att det ”håller längre”

Postat:
13:47 - 2012-05-12
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
151

Innan Samsung presenterade Galaxy S3 var det många som hoppades att enheten till skillnad från Galaxy Nexus och Galaxy Note skulle få en Super AMOLED Plus-skärm, utan den ökända PenTile-matrisen.

PenTile innebär färre antal subpixlar än traditionella RGB-arrangemang och vissa anser att skärpan blir lidande, medan andra hävdar att det inte går att se någon skillnad. Som bekant fick inte Galaxy S3 någon Super AMOLED Plus-skärm utan istället en skärm med PenTile-matris.

Enlig Samsung beror detta på att blå subpixlar försämras snabbare än sina röda och gröna motsvarigheter. Med målet att skärmarna på tillverkarens mobiler ska behålla sin lyster i minst 18 månader säger Samsung att de valt att använda Super AMOLED och PenTile istället för Super AMOLED Plus på sina senaste toppmodeller.

Det är ett lite märkligt uttalande eftersom Samsung på ett vis avfärdar sin egen teknik som förgänglig. Kanske är den främsta anledningen till att Super AMOLED används istället för Plus-varianten att det är billigare och enklare att tillverka? Tillhör ni skaran som avskräcks av PenTile eller tycker ni att det inte spelar någon roll?

Genom MobileBurn