Samsung är nästan lika bra på uppdateringar som Apple

Postat:
11:48 - 2022-06-07
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
36

Allt fler har börjat värdesätta långa uppdateringsperioder. Hårdvaran har blivit så pass bra att vi kan använda mobiler år efter år utan att gå miste om särskilt mycket, samtidigt som priserna för flaggskeppen skjutit i höjden.

Att inte uppgradera ofta är inte bara bra för plånboken, utan även för miljön. Eftersom många har kvar mobiler längre har det blivit viktigare att mjukvaran inte blir förlegad och att kunder kan fortsätta ta del av nyheter och förbättringar, inte minst gällande säkerhet.

Apple har länge varit bäst på uppdateringar men Samsung har börjat knappa in. IOS 16 tillkännagavs under gårdagskvällen. Iphone 7 från 2016 blir utan uppdateringen, vilket innebär att telefonen fick fem ny OS-versioner.

Sedan början av året erbjuder Samsung fyra generationers Androiduppdateringar och fem års säkerhetsuppdateringar. Detta avser flaggskepp och utvalda A-modeller. Jämfört med Iphone 7 ligger alltså Samsung bara ett år efter gällande OS-versioner.

Google erbjuder fem års uppdateringar för Pixel 6-serien men löftet inkluderar sannolikt inte uppdateringar till nya Androidversioner. Som kontrast utlovar tillverkare som Sony bara två års OS-uppdateringar, vilket inte är okej för telefoner som kostar 14 000 kronor.