Samsung berättar när stödet för Tizen-smartklockorna upphör

Postat:
12:42 - 2024-06-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
5
Galaxy Watch 3

Samsung bytte från det egna operativsystemet Tizen till Wear OS genom Galaxy Watch 4-serien för tre år sedan. Att Google lyckades få en jätte som Samsung att byta till Wear OS har inneburit ett stort uppsving för plattformen.

Nu verkar Samsung ha berättat när stödet för de Tizen-baserade smartklockorna upphör. Uppgifterna baseras på maskinöversatt text, så det är möjligt att Samsung endast publicerat meddelandet på hemmamarknaden hittills.

Om vi utgår från att informationen stämmer kommer det inte längre gå att köpa appar från Galaxy Store på Tizen-klockor efter 30 september. Från och med sista maj 2025 kommer det inte gå att ladda hem nya gratisappar. Efter 30 september nästa år går det heller inte ens att ladda hem appar användare tidigare installerat, så appar kan inte längre återinstalleras efter en fabriksåterställning.

Ifall meddelandet tolkats korrekt kommer alla ”core services” i Tizen förutom Galaxy Store även sluta fungera efter maj nästa år. Det nedlagda stödet ska inkludera alla Gear-smartklockor samt alla Galaxy-klockor som kör Tizen.