Samsung berättar om nyheterna i Marshmallow för Galaxy-enheter

Postat:
15:04 - 2016-02-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
22

Efter att ha beskrivit nyheterna för Edge-modellerna har nu Samsung berättat om allmänna tillskott i Marshmallow-mjukvaran för Galaxy-enheter. Samsungs egna webbläsare Internet uppdateras till version 4.0 och kommer få ett särskilt sekretessläge, ungefär som inkognitoläget i Chrome.

Webbhistorik, kakor, lösenord och automatisk ifyllning av data försvinner i sekretessläget – enligt Samsung lämnas inga spår. Läget fungerar tillsammans med eventuella fingeravtrycksläsare. Det går att spara bokmärken och hemsidor i sekretessläget; de lagras då i ett separat och säkrat utrymme.

marshmallow-galaxy-2

Internet 4.0 har även stöd för Secure Web Auto Login via fingeravtrycksläsare, för de hemsidor som kan hantera tekniken. Samsung menar att deras nya webbläsare får toppbetyg i kompatabilitetstester för HTML5. Läsaren har full implementering av Service Worker API vilket sägs innebära fördelar när täckningen är undermålig.

En annan stor ny finess är något Samsung kallar Cross Apps. Det innebär att vissa appar kan användas inifrån andra applikationer. Som exempel nämns att det går att öppna galleriappen från meddelandeappar för att välja bilder, utan att behöva lämna meddelandeappen. Ett annat exempel är möjligheten att öppna länkar vilka visas i samma fönster.

I övrigt nämner Samsung standardfinesser i Marshmallow som energispararfunktionen Doze.

marshmallow-galaxy-4marshmallow-galaxy-6marshmallow-galaxy-5