Samsung erbjuder tillfällig obegränsad molnlagring

Postat:
15:02 - 2023-10-26
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
8

Samsung har idag tillkännagivit att kunder kommer få obegränsad molnlagring utan extra kostnad, med stöd för filstorlekar på upp till 100GB. Allt som behövs för säkerhetskopieringen är en Wi-Fi-anslutning.

Precis som rubriken påpekar är dock molnlagringen tillfällig. Filer lagras i 30 dagar efter att de har laddats upp. Vad är då vitsen med detta? Om användaren byter mobil kan alla filer laddas upp i molnet, oavsett hur mycket plats de tar, för att sedan återställa filerna på nya telefonen.

Om filer har säkerhetskopierats till Samsungs molnlagring återställs de automatiskt under installationsproceduren på nya enheten om så önskas. Samsung skriver även att säkerhetskopieringen passar ifall telefonen skickas in på reparation.

Ett annat potentiellt användningsområde vore under en längre resa när användaren har filmat mycket. Alla videor skulle kunna sparas i ursprungsupplösningen för att vara säker på att de finns kvar ifall enheten tappas bort, stjäls eller går sönder.

Samsung skriver att molnlagringen blir tillgänglig för alla mobiler och surfplattor som kör One UI 6 (Android 14) med start nu i höst.