Samsung debuterar på marknaden för smartringar genom Galaxy Ring

Postat:
16:13 - 2024-07-10
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
2

Samsung har introducerat företagets allra första smartring: Galaxy Ring. Enheten har en batteritid på upp till en vecka och väger inte mer än mellan 2,3 och 3 gram (beroende på storlek). Vikten hålls delvis nere tack vare en yta i titan.

Konstruktionen är förstås vattentät; närmare bestämt 10ATM-klassad vilket innebär att ringen går att dyka med. Ringen säljs i färgerna svart, silver och guld i nio olika storlekar. Genom ett storleks-kit ska kunder kunna hitta rätt storlek innan köp.

Vad erbjuder då Galaxy Ring för funktionalitet? Ungefär samma som ett aktivitetsarmband, fast i ett lättare och smidigare (och beroende på preferens: snyggare) format. Ringen kan analysera och kartlägga användarens sömn. Enligt Samsung används AI-baserade algoritmer för att förbättra analysen. Faktorer som ingår i analysen är bland annat rörelser under sömnen, sömnlatens, samt hjärt- och andningsfrekvens.

Galaxy Ring ska därtill kunna ge bättre översikt över kvinnors menstruationscykler. Samsung nämner ”energipoäng” som försöker uppskatta användarens fysiska och psykiska hälsa utifrån faktorer likt sömnkvalitet och fysisk aktivitet. Mjukvaran kan avisera användaren i realtid ifall pulsen når ovanligt höga eller låga nivåer. Enheten håller förstås även reda på fysiska aktiviteter likt promenader och löpturer.

De som har en Galaxy-telefon kan använda ringen som avtryckare för kameran eller för att avfärda alarm, genom en handgest i luften. Låter det lovande? Galaxy Ring kommer tyvärr inte släppas i Sverige samtidigt som de övriga produkterna. Samsung skriver att uppgifter om svensk lansering meddelas vid ett senare tillfälle, så det låter i vilket fall som att Galaxy Ring släpps här på sikt. Svenskt pris har ej meddelats.

Uppdatering: Galaxy Ring kräver ingen prenumeration, laddas via fodral och ansluter via Bluetooth (5.3). Eventuellt krävs en Samsung-telefon för att kunna använda ringen.