Samsung Galaxy Nexus får sina första Android 4.4-ROM:ar

Postat:
10:39 - 2013-11-03
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
33

I samband med att Android 4.4 och Nexus 5 presenterades meddelade Google vilka Nexus-enheter som kommer få KitKat. Nexus 4, Nexus 7 (båda modellerna) och Nexus 10 uppdateras till Android 4.4 inom ett par veckor. En trotjänare som dock blir utan officiell uppdatering är Galaxy Nexus, vilket förvånade vissa.

Google och en rad större Androidtillverkare har sagt att Androidenheter ska uppdateras i 18 månader efter att de släppts. Galaxy Nexus är två år gammal och Google kommer på ett vis undan genom att telefonen passerat bäst-före-datumet för uppdateringar.

En av de största nyheterna i KitKat är sänkta hårdvarukrav. Systemet ska flyta fint även på budgethårda med 512MB RAM. Google hade ett ypperligt tillfälle att visa hur pass bra KitKat kan köras på klenare hårdvara och att det faktiskt är ”Android för alla” som devisen lyder, genom att uppdatera gamla Galaxy Nexus.

De som kan tänka sig att pyssla lite kan dock få Android 4.4 genom inofficiella kanaler. De första KitKat-baserade ROM:arna för G-Nex har redan släppts: SlimKat och A Taste of KitKat är två av alternativen.

Systemen är i ett tidigt skede och det verkar som användare i nuläget får räkna med buggar och att en del funktionalitet saknas. Vi rekommenderar därför de som funderar på att ”flasha” att avvakta en smula. Det bådar i alla fall gott för KitKat på Galaxy Nexus och användare ser ut få ett flertal ROM:ar att välja bland.