Samsung Galaxy Note uppdateras i Tyskland, får funktionalitet från Galaxy SIII och Note II [Notis]

Postat:
08:26 - 2012-09-06
Skribent:
| Viktor Å
Kommentarer:
27

 

Trots att Samsung har lanserat sin nya jätte Galaxy Note II fortsätter de, som sig bör, att uppdatera den första Galaxy Note. Under gårdagen började en ny uppdatering rulla ut via OTA (Over-The-Air) och Kies till användare i Tyskland.

Uppdateringen, som har versionsnummer XXLRQ, är tyvärr inte uppdateringen till Jelly Bean som många väntar på utan är baserad på Android 4.0.4, men innehåller däremot en del nyheter från de flaggskeppstelefoner som Samsung har lanserat i år; Galaxy SIII och Galaxy Note II.

De nyheter som uppdateringen innehåller är bland annat det nya 3D-galleriet från Note II (dock utan Air View), TouchWiz-startskärmen från Galaxy SIII, möjligheten att synkronisera data och inställningar mot S-Cloud samt möjligheten att ändra storlek på fönstret för Pop Up Play – videouppspelning i ett flytande fönster. Dessutom skall gränssnittets flyt ha förbättrats avsevärt.

Användaren androidindian på XDA Developers har gjort en sammanställning av vilka nyheter uppdateringen innehåller, följer nedan med borttagna dubbletter:

– Direct Call from S III
– Resizable Pop Up Play from Note II
– New Gallery taken directly from Note II (without Air View)
– Lockscreen Rotate to Camera from S III
– New TouchWiz Launcher taken from S III. Improves performance dramatically.
– New Setup Procedure
– New Backup to Samsung Account (SMS etc)
– Slightly changed contact list layout
– Performance improved!
– Added S-Cloud (there is no dedicated App but after flashing you will be asked if you want to sync all your settings with samsung)
– Added new motion: call contact currently displayed if you raise the phone
– Added bloatware (NTV, Lieferheld, ChatOn, myTaxi)

 

Det finns inga uppgifter om huruvida denna uppdatering även kommer till den svenska Galaxy Note, men vi skulle bli förvånade om så inte är fallet.

Är det någon som har fått tillfälle att testa uppdateringen, antingen via en tyskimporterad Galaxy Note eller via en custom ROM? Lämna gärna en kommentar nedan.

Källa: AndroidCentral, XDA Developers