Samsung Galaxy S benchmarkad – Imponerande grafikprestanda

Postat:
13:07 - 2010-05-31
Skribent:
Manny B
Kommentarer:
32

Vi har tidigare skrivit om Samsungs kommande flaggskepp Galaxy S, även känd som i9000, och om den kraftfulla grafikprocessorn som de har valt – en PowerVR SGX540. Vi visste redan att PowerVR SGX540 på pappret var god för en grafikprestanda som var betydligt högre än konkurrenternas, exempelvis Nexus One, HTC Desire och Sony Ericsson Xperia X10, men nu har detta även demonstrerats i form av en 3D-benchmark satt med appen Neocore 3D.

I testet, utfört av den franska sajten FrAndroid [verkar ligga nere just nu], så kan vi se att Galaxy S fullkomligt krossar konkurrenterna med en FPS (Frames Per Second, ”Bilder Per Sekund”) på hela 55.7. Detta kan jämföras med Nexus One, Desire och X10 som alla hamnar kring 26-29 FPS, d.v.s. drygt hälften.

FrAndroid testar även en del andra benchmarks vilka mäter processor-, RAM- och javascriptprestanda, men dessa ligger betydligt mer i nivå med vad vi har förväntat oss då huvudprocessorn, den egentillverkade ”Hummingbird”, bygger på samma arkitektur som den välbekanta ”Snapdragon”. Skillnaderna är därför små även om det i FrAndroids test är en viss övervikt till Samsungen då den jämförs med en Nexus One med Android 2.1.
 

Via FrAndroid. Tipstack till Klonka!