Samsung: Galaxy S II har nått tre miljoner förhandsbeställningar världen över

Postat:
13:26 - 2011-05-09
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
113

Samsung Galaxy S2 - front

Samsungs nya Android-flaggskepp Galaxy S2 kommer snart att börja packas upp av förhandsbokare runtom i Sverige, och Swedroids recension av enheten dyker upp inom kort. Föregångaren till S2:an, Samsung Galaxy S, är en av Android-världens mest populära mobiler och den såldes i 10 miljoner exemplar på sju månader. Uppföljaren tycks bli en minst lika stor kommersiell succé; i alla fall av antalet förhandsbokningar att döma vilka nådde hela tre miljoner världen över i slutet av april – en siffra som naturligtvis släppts i marknadsföringssyfte.

Med en dubbelkärnig Exynos-processor med klockfrekvens på 1.2GHz, en 4.3-tums Super AMOLED Plus-skärm, åttamegapixelkamera och 1GB RAM, är Galaxy S II en mobil som imponerar på pappret. Den tycks ha det mesta, förutom qHD-upplösning, och den första versionen av Galaxy S2 som släpps i Sverige kommer även att vara utan stöd för NFC – det vill säga närfältskommunikation. NFC är på frammarsch och har bland annat potential att användas som betalningsmetod i butiker, som ID vid flygplatser och som nyckel till dörrar.

Det går även att exempelvis använda tekniken till att arbeta simultant i en app tillsammans med andra som har NFC-kompatibla Android-enheter, så anammare är inte helt beroende av att tillämpningsområden utvecklas i samhället. De som prompt vill ha stöd för närfältskommunikation gör alltså klokt i att vänta på NFC-versionen av Galaxy S2, som enligt Samsung ska släppas redan i sommar.

Är det många av er läsare som hör till de tre miljoner förhandsbeställarna, och tror ni att enheten kommer att bli lika populär som sin föregångare? Är det rentav några som redan lagt vantarna på ett exemplar?

Genom EuroDroid

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S på Prisjakt just nu: