Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung Galaxy S III Mini nu officiellt presenterad

Postat:
19:07 - 2012-10-11
Skribent:
Jonas H
Kommentarer:

Igår skrev vi om Galaxy S III Mini och dess ryktade specifikationer. Idag presenterade Samsung enheten och de senaste ryktena ser ut att stämma – tyvärr delar S III och S III Mini inte mycket mer än namnet och designen. Galaxy S III Mini är utrustad med en 4” stor (eller liten?) skärm med WVGA-upplösning (800×480 pixlar) och är av typen SuperAMOLED. Bakom skärmen finns en dubbelkärnig processor som klockar in på 1 GHz.

På baksidan sitter en 5MP-kamera med den sedvanliga LED-lampan och på framsidan finns en kamera med VGA-upplösning. Telefonen har 8GB inbyggt minne för operativsystemet, appar och annat, det finns även plats för microSD-kort för de som behöver utöka lagringsminnet. Det inbyggda RAM-minnet är 1GB, telefonen stöder Blåtand 4.0, klarar av WiFi a/b/g/n och har ett batteri på 1500 mAh. Telefonen levereras med Andorid 4.1 under mitten av november, mer exakt vecka 46.

Samsungs pressmeddelande går att finna nedan.

 Så snygg. Så smäcker. Så mänsklig. Men mindre. Galaxy S III mini är en kompakt version av dundersuccén Galaxy S III.

Det lilla formatet till trots har Galaxy S III mini en fyratums superamoled-skärm och är minst lika snygg som storebror Galaxy S III. Men bara för att Galaxy S III mini är liten betyder det inte att man kan göra mindre med den. Tvärtom. Den är späckad med intelligent teknik och du interagerar med den på ett naturligt sätt.

Så lyhörd
Med Smart Stay släcks inte skärmen på Galaxy S III mini så länge man håller ögonen på den. Läser man ett sms och vill svara genom ett telefonsamtal lyfter man bara luren mot örat och telefonen ringer själv upp mottagaren med Direct Call. Den kommunicerar också med sin ägare – en lätt vibration i handen när den plockas upp underrättar om att det finns ett nytt meddelande eller missat samtal.

Så lokal
Miniluren är utrustad med Jelly Bean, det senaste Androidoperativsystemet. Bland annat gör detta så att menyerna rullar smidigt fram och tillbaka när man sveper med fingret på skärmen. Och med tjänsten Google Now blir användarupplevelsen mycket personlig. Exempelvis lär sig Google Now var du bor och var du jobbar och visar information om hur lång tid det tar att komma till jobbet just den dagen. Den senaste trafikinformationen samt ägarens vanor används som referens. Annan nyttig lokal information visas också, inklusive matchresultatet för favoritlaget, om man vill det. Mycket mer än smart.

Galaxy S III mini har en fyratums WVGA Superamoled-skärm, operativsystemet Android 4.1 (Jelly Bean) och en dual core-processor om 1,0 GHz med 8GB ROM+ 1GB RAM-minne och plats för microSD upp till 32GB. Kamera 5MP AF + LED Flash/vga front. Bluetooth 4.0(LE), WiFi a/b/g/n, WiFi HT40. 1500 mAh batteri. Kommer i färgerna Ceramic White och Pebble Blue och finns i butik vecka 46 till ett rekommenderat butikspris på 3 500 SEK.

 

Telefonen kommer att kosta 3500:- och finnas i samma vita och blåa färger som dess storebror Galaxy S III lanserades med. Vad tycker ni om telefonen? Är priset rätt? Är 4″-skärm verkligen ”mini”? Gör Samsung rätt i att använda namnet S III till en icke-flagskeppstelefon? Dela med er av åsikterna i kommentarerna!

  

Mest kommenterat

 1. Hur många bilder har du på Google Photos idag?
 2. Allt om flaggskeppet Samsung Galaxy S21 Ultra
 3. Samsung kommer fasa ut laddare och hörlurar stegvis
 4. Trump-administrationen svartlistar Xiaomi [Uppdaterat]
 5. Samsung introducerar Galaxy S21 och S21 Plus
 6. Ingen laddare med Samsung Galaxy S21

Mest läst

 1. Allt om flaggskeppet Samsung Galaxy S21 Ultra
 2. Ingen laddare med Samsung Galaxy S21
 3. Trump-administrationen svartlistar Xiaomi
 4. Hur många bilder har du på Google Photos idag?
 5. Samsung introducerar Galaxy S21 och S21 Plus
 6. Samsung lanserar flaggskepps-chippet Exynos 2100

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur många bilder har du på Google Photos idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om