Samsung Galaxy S2 får mycket riktigt dubbelkärnig 1.2GHz-processor, men NFC lyser med sin frånvaro [Rykten]

Postat:
19:58 - 2011-04-27
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
83

Kommer Samsung Galaxy S2 ha stöd för NFC?

Releasen av Samsungs nya Android-flaggskepp Galaxy S2 börjar närma sig, och de flesta svenska nätbutiker anger att enheten kommer finnas i lager kring den 5:e maj – det vill säga i slutet av nästa vecka. För en tid sedan dök det upp ett rykte om att Galaxy S2 skulle få dubbelkärnig 1.2GHz-processor istället för den tidigare annonserade klockfrekvensen på 1GHz. Denna uppgradering har nu bekräftats via Samsungs officiella hemsida för Galaxy SII, och även om det inte uttryckligen står att processorn är Samsungs egna Exynos, vore allt annat en mycket stor överraskning. Super AMOLED Plus-skärmen är även den bekräftad.

Det har länge funnits misstankar om att svenska Galaxy S2 kommer sakna NFC – främst för att ingen av de svenska återförsäljarna nämner NFC-stöd i specifikationerna för enheten, men även för att Samsung själva gett motstridiga uppgifter på den punkten. Vissa menar att NFC, eller närfältskommunikation, ännu har så pass få användningsområden i Sverige att vi inte har någon praktisk nytta av tekniken, medan andra ser NFC-stöd som en framtidssäkrare och ett absolut måste i en ny mobil. Bland annat sägs NFC kunna ersätta kontokort och spårvagns- och tunnelbanebiljetter.

Nu har en återförsäljare styrkt att Galaxy S2 i England kommer sakna NFC-chip, vilket indikerar att detsamma gäller för Galaxy S2 i hela Europa. Närfältskommunikation nämns ej heller varken bland specifikationerna eller funktionerna för S2 på Samsungs hemsida. De som förväntat sig NFC i Galaxy S2 kan således ha gått på en nit, tyvärr.

Hur ser ni läsare på närfältskommunikation? Är NFC-stöd något ni förväntar er att en ny high-end-mobil ska ha, eller tycker ni att det spelar en oväsentlig roll i dagsläget?

Uppdatering: Samsung meddelar att Galaxy SII kommer att släppas i två versioner i Sverige: en med NFC och en utan. Det lutar alltså åt att den första versionen av SII kommer att sakna NFC-stöd, medan en senare release av enheten kommer kunna hantera tekniken.

Tipstack till Perham och Anton! Genom EuroDroid

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S på Prisjakt just nu: