Samsung Galaxy S4 plockas isär, sägs vara lätt att reparera

Postat:
14:04 - 2013-04-11
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
15

Telefoner är olika lätta att plocka isär och reparera, ofta beroende på hur tät konstruktionen är och huruvida de saknar löstagbart batteri eller inte. Iphone-modellerna är till exempel mycket svåra att reparera själv och det gäller även flera andra mobiler med liknande konstruktion, som HTC One. Om du inte ens kan öppna upp mobilen lätt är den i regel svår att laga. 

Samsungs nya toppmodell Galaxy S4 har som tidigare modeller i serien utrustats med minneskortsplats och löstagbart batteri. Någon har redan plockat isär Galaxy S4 för att undersöka komponenterna och se hur enkel den är att reparera. Enligt källan är enheten ”fantastiskt lätt” att laga och enda frågetecknet var den Gorilla Glass-täckta skärmen, som eventuellt kunde ställa till problem och kosta kring $200 att fixa om den går sönder.

Fronten och baktycket sitter ihop med nio skruvar och de flesta komponenter sägs gå att ersätta, vilket vi dock förmodar kräver en viss kompetens och kunnande. För de allra flesta inverkar sannolikt inte hur lätt en telefon är att laga i köpbeslutet, men för de som redan var sugna på Galaxy S4 är detta säkert en trevlig bonus.