Samsung Galaxy S5 sägs få ögonscanner

Postat:
22:15 - 2013-12-16
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
109

Senaste sviten rykten om Galaxy S5 nämner först och främst att Samsung integrerat en ögonscanner i telefonen. Istället för att använda fingeravtrycksläsare som säkerhets- och bekvämlighetsåtgärd, likt i Apple Iphone 5s och HTC One Max, sägs Samsung använda en scanner som registrerar användarens iris.

Ryktet menar vidare att Galaxy S5 kommer få ett metallchassi i kontrast till företagets traditionella plastkonstruktioner. Enligt utsago kommer det släppas två modeller av uppföljaren till Galaxy S4: en ordinarie modell i plast och en exklusivare metallvariant.

Skärmen sägs ha 2560 x 1440 pixlar och allt vaknar till liv genom ett åttakärnigt 64-bitarschipp i tillverkarens Exynos-serie. Samsungs toppmodeller får ibland olika chipp beroende på region och en variant av Galaxy S5 sägs istället få ett Snapdragon-chipp från Qualcomm.

Övriga specifikationer som nämns är 3GB RAM, en 16MP-kamera som är optimerad för att ta bra bilder under dunkla ljusförhållanden, Android 4.4 KitKat, samt ett 4000mAh-batteri. Inofficiella rapporter berättar att Samsung kommer presentera sin nya toppmodell tidigare än föregående år – redan i februari med släpp någon gång i mars.