Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung Galaxy SII får en lillebror: Galaxy Z

Postat:
13:14 - 2011-07-01
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Samsung Galaxy SII får en lillebror: Galaxy ZDet händer ofta mycket i androidvärlden och vissa nyheter har kort bäst före-datum. Swedroid vill ändå rapportera om att operatören Tre nu börjat ta emot förhandsbeställningar av Samsung Galaxy Z, vilken snart kommer att börja säljas. Enheten är mycket lik Samsung Galaxy S2, men den kommer ha ett lägre pris. Närmare bestämt 3995kr utan abonnemang, medan storebror S2 går på drygt 1000 riksdaler mer och ligger runt 5000 kronor.

Även om de två enheterna har många likheter skiljer de sig ändå åt på några väsentliga punkter, vilket förklarar det lägre priset. Istället för en Super AMOLED Plus-skärm har nämligen Galaxy Z utrustats med en skärm som så tjusigt kallas för Super Clear LCD. De flesta föredrar säkert AMOLED-skärmar, medan vissa kanske rentav ser SLCD som en fördel.

Skärmen är 0,1 tum mindre, nämligen 4,2 tum istället för Galaxy S2:ans 4,3 tum. Kamerans upplösning är även lägre, då Galaxy Z fått en 5MP-kamera till skillnad mot storebrors kameralins på åtta megapixlar. En snabb titt på specifikationerna avslöjar att Galaxy Z med sin vikt på 135g är tyngre än Galaxy S2 och har hälften så mycket internt lagringsutrymme (8GB).

Samsung Galaxy Z mäter 125,3 x 66,1 x 9,45mm – exakt samma yttermått som S2 förutom att den är något tjockare. Mängden RAM-minne nämns inte på Tres produktsida och detsamma kan sägas om processorns typ – den är dock dubbelkärnig. Eventuellt kan Galaxy Z ha utrustats med mindre RAM och en Tegra 2-processor istället för Samsungs egna Exynos.

Den stora frågan är naturligtvis denna: berättigar det lägre priset Galaxy Z:as sämre specifikationer, eller är det lika bra att slå till på storebror Galaxy S2 och få hela härligheten?

Tack till alla som tipsat! Genom Tre

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab 10.1 (16GB/WiFi) på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. EU kan tvinga tillverkare att uppdatera telefoner längre
 2. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 3. OnePlus kan lansera fyra produkter samtidigt i mars
 4. Disney+ utökas med Star [Notis]
 5. OnePlus uppdaterar Nord till Android 11
 6. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Spotify testar ny biblioteks-vy i Androidappen
 4. EU kan tvinga tillverkare att uppdatera telefoner längre
 5. Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar
 6. Disney+ utökas med Star

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om