Samsung Galaxy SIII i Norden får Jelly Bean tidigt [notis]

Postat:
09:52 - 2012-09-24
Skribent:
| Björn E
Kommentarer:
144

Samsung skickade idag ut ett litet pressmeddelande där man lovade att användare i Norden kommer vara bland de första som får Jelly Bean till sina SIII i oktober.

Uppenbarligen tycker man att vi i Norden har ett extra sug efter uppdateringar och därför prioriteras framför andra marknader. Alla enheter kommer inte uppgraderas samtidigt men alla nordiska enheter förväntas vara uppgraderade 2 veckor efter att utrullningen startats.

Svenskarna tidiga med Jelly Bean till Samsung Galaxy III

 Svenskarna blir bland de första i världen som får sina Galaxy S III uppgraderade till Android 4.1, versionen med smeknamnet Jelly Bean.

– Samsung prioriterar våra nordiska kunder, säger Andreas Norberg, nordisk produktchef för Samsungs mobiler.

 Samsungs succémobil Galaxy S III uppgraderas till Android 4.1. På Samsung känner man till att intresset för uppgraderingar är stort i Norden. Därför försöker man i så stor utsträckning som möjligt prioritera de nordiska kunderna. Därmed blir Norden en av de första i världen som får den senaste androidmjukvaran Jelly Bean till Galaxy S III.

 – Jag är stolt över att vi har sådana kunniga och engagerade kunder i Norden att trots vi endast utgör ungefär en procent av Samsungs totala omsättning sätter vi sådant avtryck att Samsung prioriterar oss och ser till att vi blir bland de första, säger Andreas Norberg.

 I en inledande etapp släpps 10 000 nedladdningar. En vecka senare ytterligare 50 000. Efter drygt två veckor förväntas samtliga nordiska Galaxy S III fått Android 4.1. Att nedladdningarna sker i etapper är bland annat för att avlasta servern mot den anmodade anstormningen.

 – Våra uppgraderingar är väldigt populära. Vår ambition är att ge användaren helt ny funktionalitet, vilket jag tycker vi har lyckats med den här gången också, säger Andreas Norberg.

 När man har laddat ner Jelly Bean till sin Galaxy S III kan man exempelvis uppleva att menyerna går mycket mjukare, njuta av en bättre startskärm där ikonerna själv ändrar storlek automatiskt samt få tillgång till ett mer precist tangentbord.

 Jelly Bean till Galaxy S III planeras vara tillgänglig via Kies och FOTA med start under oktober. 

Samsung har fått viss kritik för långsamma uppdateringar tidigare så det är intressant att se att man väljer att låta oss i Norden vara bland de första med uppdateringen till Jelly Bean.