Samsung Galaxy SIII kan få fyrkärnig Exynos 4412 [Rykten]

Postat:
12:08 - 2011-11-22
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
76

Samsung Galaxy S3 mockup

Förväntningarna på Samsung Galaxy S3 är naturligtvis höga. Föregångaren Galaxy S2 var ett prestandamonster när den släpptes och Swedroid kallade enheten för ”den mest kompetenta och kompletta” androidmobilen hittills i våras.

Till skillnad från HTC som har en så pass stor mängd olika modeller i toppskiktet att dessa nästan devalveras har Samsung endast tre tydliga flaggskepp: Galaxy S2, Galaxy Note och Galaxy Nexus. Detta ökar kanske förväntningarna på S3:an ytterligare.

I Galaxy S2 sitter en dubbelkärnig Exynos 4210 med 1,2GHz klockfrekvens. Samsung tillkännagav nyligen sitt system-on-a-chip (SoC) Exynos 4212 vars dubbla kärnor tickar i 1,5GHz. Den uppdaterade Exynos är en mer strömsnål 32nm-variant av föregångaren med 30% lägre energiförbrukning och en 50% ökning av 3D-grafiksprestandan. Galaxy S3 kommer dock enligt vissa få mer kraft under skalet än så.

Chipet Exynos 4412 har nämligen nyss upptäckts. Det är ett fyrkärnigt ARM Cortex-A9-chip (32nanometer) vars kärnor tickar i upp till 1,5GHz. Samsung förväntas släppa ett par enheter med detta SoC i början av nästa år och chipets prestanda ska enligt uppgiftslämnaren få folk att ”smälla av”.

Ryktet nämner även att Samsung Galaxy S3 kan få grafikkretsen Mali-T604 som är kompatibel med quad-core och ska erbjuda en femfaldig prestandaökning gentemot föregående grafikdelar i Mali-serien. Vi räknar med att Samsung tillkännager Galaxy S3 på mässan Mobile World Congress i slutet av februari nästa år, men vi kommer sannolikt få höra mycket mer om S3:an innan dess.

Genom Android and Me

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S på Prisjakt just nu: