Samsung Galaxy SmartTag hjälper användare hitta borttappade saker

Postat:
17:12 - 2021-01-14
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
9

I samband med lanseringen av Galaxy S21-serien har Samsung även introducerat en nytt tillbehör kallat SmartTag. Det är en liten bricka som kan fästas på exempelvis väskor och nyckelknippor.

Om föremålet tappas bort kan det hittas med hjälp av en tillhörande app. För vanliga SmartTags används Bluetooth för att lokalisera brickan. En mer avancerad variant kallad SmartTag+ kan även utnyttja ultra-wideband (UWB) för att fastställa platsen, rentav med hjälp av förstärkt verklighet.

Galaxy S21 Plus och Ultra stödjer UWB, men inte S21. Brickan är 4×4 centimeter och cirka en centimeter tjock. De är tillverkade av plast och tål en viss väta tack vare IP53-klassning. Brickorna säljs i färgerna svart, vit, rosa och ljusbrun. SmartTag drivs av ett CR2032-batteri och ska kunna hålla igång i 280 dagar innan batteriet behöver bytas.

Tillbehöret fungerar med Galaxy-telefoner som kör Android 8 eller senare. Vi har i skrivande stund inga svenska priser. Dollarpriset för en SmartTag är $30. Fler brickor kan köpas samtidigt för reducerad kostnad per styck. SmartTag+ kostar $10 mer för ett exemplar.