Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung Galaxy Tab 10.1 börjar säljas av Telia 29:e juni

Postat:
12:11 - 2011-06-15
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Samsung Galaxy Tab 10.1De som sett fram emot att lägga vantarna på en Samsung Galaxy Tab 10.1, vilken tillverkaren kallar för världens tunnaste surfplatta, behöver inte vänta länge till. Företaget har nämligen meddelat att enheten kommer börja säljas om exakt två veckor den 29:e juni. Telia ska enligt meddelandet vara först ut med att erbjuda surfplattan, medan övriga återförsäljare hakar på i början av augusti. Den nära besläktade Samsung Galaxy Tab 8.9 dyker upp först i september.

Samsungs nya tablets kommer ha tio nyhets- och underhållningsappar från Bonnier förinstallerade. Bland annat ska det gå att läsa Dagens Nyheter, Sydsvenska Dagbladet, Dagens Industri och Allt om mat på plattan – genom en speciell app får man förmoda. Användare kommer även att få tillgång till SF Anytime och TV4 Play.

En snabb titt på specifikationerna i pressmeddelandet avslöjar att Galaxy Tab 10.1 mäter 256,6 x 172,9 x 8,6 millimeter samt att enheten väger 595 gram. En av Samsungs officiella hemsidor för surfplattan uppger emellertid försumbart större yttermått, men dock en markant lägre vikt på 565g. Vilka av dessa uppgifter som stämmer är svårt att sia om, men eftersom informationen i pressreleasen gäller svenska modellen torde den ha förtur. Skillnaderna har sannolikt att göra med om det endast finns Wi-Fi eller Wi-Fi/3G, samt storleken på det interna lagringsminnet.

På hårdvarufronten finner vi 1GB RAM-minne och en dubbelkärnig processor som förmodligen är av typen Tegra 2, men som eventuellt (förhoppningsvis?) kan vara Samsungs egna Exynos. Skärmen har WXGA-upplösning och är som namnet antyder 10.1 tum stor. Plattan har därtill dubbla kameror (3MP + 2MP) och kommer att ges ut med 16 eller 64GB internt lagringsutrymme.

Är det några bland er läsare som ser sig själva liggandes i en hängmatta i sommar med någon god, kall dryck intill och en Galaxy Tab 10.1 i famnen? Enligt Prisjakts index kommer 16GB-modellen att hamna kring 5000kr.

Genom Samsung.com

Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab 10.1 (16GB/WiFi) på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Asus Transformer 32GB på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Vilken Androidtelefon genom tiderna är du personligen mest missnöjd med?
 2. Rykte: OnePlus kommer släppa 9E vid sidan av 9 och 9 Pro
 3. Google utser bästa Androidapparna 2020
 4. Black Friday har officiellt startat – här är några av de bästa fynden
 5. Bästa fynden på Cyber Monday [Uppdaterad]
 6. Rapport: Microsoft vill föra Androidappar till Windows

Mest läst

 1. Black Friday har officiellt startat – här är några av de bästa fynden
 2. Bästa fynden på Cyber Monday
 3. Vilken Androidtelefon genom tiderna är du personligen mest missnöjd med?
 4. Black Friday-rea även i Google Play
 5. Google utser bästa Androidapparna 2020
 6. Här är Poco M3 – 6000mAh, FHD+ och 128GB lagring för $169

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Skulle du sakna Galaxy Note-serien om den försvann?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om