Samsung Galaxy ”With Google”? [Spekulation]

Postat:
02:09 - 2009-06-24
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
249

sammygalaxygoogleDet verkar som om Samsung Galaxy kommer med Google-loggan på chassit, något Manny upptäckte efter lite Photoshop-manipulation. Vad detta innebär kan du läsa om nedan.

Vi har tidigare berättat om att Google erbjuder telefontillverkare tre versioner av Android:

Kategori 1: En version där tillverkaren fritt lägger in egna applikationer förutom Google-applikationer, exempelvis Gmail eller Google Talk.

Kategori 2: Precis som ovan, fast tillverkarna skriver på ett avtal där de är förpliktigade att inkludera Google apps med telefonen.

Kategori 3: Den tredje kategorin kommer att ha Google-loggan på telefonen och inkludera samtliga av Googles applikationer, vidare kommer även dessa lurar att ge full tillgång till Android Market.

Den nordiska HTC Magic tillhör kategori 2, man har inkluderat stöd för Google apps, men samtidigt valt att lägga in ActiveSync och ett egenutvecklat virtuellt tangentbord, något som verkar ha diskvalificerat dem från att bära Google-loggan.

Än så länge är det bara Vodafone som levererat telefoner i Europa vilka haft Google-loggan på chassit, dessa telefoner skeppas med en ursprungsversion av Android, vad vi brukar kalla för en ”vanilla build”. Det verkar sålunda som att kategori 3 innefattar inte bara att man inkluderar samtliga av Googles applikationer och ger öppen tillgång till Android Market, utan även att man inte modifierar ursprungsversionen av operativsystemet i någon högre grad, exempelvis byter ut komponenter så som det virtuella tangentbordet.

Ju mer skonad mjukvaran är från hårdvarutillverkaren, desto mer kompatibel kommer den att vara med innehållet på Android Market. Detta fick vi ett smakprov av då Scandinavian Keyboard krånglade förfärligt för oss nordbor, detta på grund av ovan nämnda virtuella tangentbord. Det finns därför anledning att se sig extra om efter telefoner som bär Google-loggan.