Samsung ger CyanogenMod-utvecklare en Galaxy S II

Postat:
12:32 - 2011-06-07
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
58

Samsung ger CyanogenMod-utvecklare en Galaxy S IISamsung är ännu en tillverkare som försöker samla pluspoäng i ROM-världen: den här gången genom att skänka företagets senaste flaggskepp, Galaxy S2, till en av utvecklarna bakom den omåttligt populära skräddarsydda Android-versionen CyanogenMod. Utvecklaren i fråga heter Atinm, och har ansvarat för CyanogenMod för de olika operatörsanpassade versionerna av den ursprungliga Galaxy S i USA. Detta innebär naturligtvis att Samsungs nya toppmodell snart kommer läggas till listan av enheter som CyanogenMod stödjer.

Det verkar som vinden vänt och att allt fler tillverkare äntligen insett att det kan vara kommersiellt fördelaktigt att välkomna de som vill experimentera med sina Android-telefoner, istället för att som tidigare försöka stänga dem ute. Att ge bort en telefon till en ROM-utvecklare är ett enkelt och smart sätt att både få goodwill och i stort sett helt gratis publicitet.

Bland de tillverkare som så pass sent som tidigare i år använt sig utav krypterade och signerade bootloaders hör HTC och Motorola. Peter Chou, HTCs VD, meddelade dock nyligen via Facebook efter en kundstorm att hans företag inte längre kommer använda sig utav låsta bootloaders. Chou presenterade emellertid inga detaljer, och huruvida den nya policyn även gäller HTC Sensation är okänt.

Allt detta, i kombination med att Sony Ericsson tillhandahåller en tjänst för att låsa upp bootloaders och en guide för att modifiera kernels, visar dock på en ny och mycket välkommen öppenhetstrend hos Android-tillverkare. Är det några Samsung Galaxy 2-ägare som kommer lägga in CyanogenMod så fort tillfälle ges?

Tipstack till Twisted! Genom Android Central

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S på Prisjakt just nu: