Samsung har 2011-upplaga av Galaxy S med 1.4GHz-processor på gång

Postat:
16:09 - 2011-03-31
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
26

Samsung Galaxy S Plus

Samsung Galaxy S blev förra året en mycket stor succé för den sydkoreanska tillverkaren, och enheten sålde i hela 10 miljoner exemplar på sju månader. Därför är det föreståligt att Samsung vill spinna vidare på den framgången och dra fördel av varunamnet, vilket inte minst har märkts genom alla de olika Galaxy-modeller företaget tillkännagivit i år.

Nu har Samsung Ryssland meddelat att företaget har en uppdaterad version av den ursprungliga Samsung Galaxy S-modellen på gång. Den kommer inledningsvis släppas i Ryssland i slutet av april, och sägs då få namnet Galaxy S 2011 Edition. Ett annat namn som nämns är Galaxy S Plus i9001.

Den nya modellen kommer ha mycket gemensamt med originalet, som exempelvis designen och Super AMOLED-skärmen på 4 tum med WVGA-upplösning. Övriga specifikationer värda att nämna är Android 2.3 Gingerbread i kombination med TouchWiz 3.0, 8GB internt lagringsutrymme, samt HD-kamera. Den uppdaterade modellen har även fått ett starkare batteri på 1650 mAh, men den främsta förbättringen är att processorn nu tickar på i inte mindre än 1.4GHz. Det är en av de högsta klockfrekvenserna på en mobil hittills, men CPUn är fortfarande enkelkärnig. Nyligen avslöjades för övrigt att Samsung dessutom ska släppa en 3.7-tumsvariant av Galaxy S2 – även den med 1.4GHz-processor.

Vad sägs om 2011-upplagan av Samsung Galaxy S? Det återstår att se om modellen kommer till Sverige, men är det i så fall en telefon som skulle vara av intresse om priset är rätt?

 

Tipstack till Stefan, Mubarak, och Anton! Genom Android Community
 

Lägsta pris på Samsung Galaxy S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu: