Samsung InstinctQ – Samsungs andra Android? [Bilder]

Postat:
16:53 - 2009-08-19
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
7

Samsung InstinctQ Vi har tidigare hört det surras på diverse teknikbloggar om en andra androidtelefon från Samsung, kallad InstinctQ. Inte mycket har till dags dato varit känt om telefonen i fråga, annat än att den i första skedet verkar vara ämnad för den amerikanska marknaden, och operatören Sprint i synnerhet.

Nu har lite mer info, i form av bilder, dykt upp, och det verkar som att InstinctQ är en så kallad ”slider” med utskjutbart fullt QWERTY. Q som i QWERTY – kan man skönja ett mönster i Samsungs val av produktnamn?

Närmare information och specifikationer lyser fortfarande med sin frånvaro, men utifrån det lilla som är känt, utifrån systertelefonen Galaxy och utifrån bilderna som följer så kan vi spekulera och konstatera ett antal saker.

* Wifi (InstinctQ passerade wifi-certifieringen i juli)
* Fullt 4-raders QWERTY-tangentbord, dock med en aningen udda layout (se bilderna)
* Gissningsvis samma kapacitiva AMOLED-skärm som vi ser på Galaxyn
* HVGA-upplösning (ej 100% bekräftat, men man ser på bilderna att Android rullar i 320×480 – definitivt ingen högre upplösning)
* De fem standardknapparna på fronten (tre mjuka, två hårda), samt vad som ser ut som en trackpad (en slags digital, touchkänslig styrkula)
* Något som ser ut som en ljussensor på fronten, upptill till vänster

 


 

Designen är väl ok, lite tråkig och utslätad, men det är kul att se en ny androidlur med QWERTY. För undertecknads vidkommande är InstinctQ emellertid ganska ointressant då den med hög sannolikhet bygger på precis samma gamla trötta, över två år gamla, hårdvaruplattform som alla andra androidtelefoner för närvarande. Allt från skärmupplösning till processor till grafikkapacitet är helt enkelt undermåligt nu, i slutet av 2009.

Releasedatum? Ryktet säger att Sprint kommer lansera både HTC Hero och Samsung InstinctQ borta i USA den 11:e oktober. Kul med fler androidtelefoner, särskilt sådana med QWERTY, självfallet, men jag kan inte beskriva i ord hur mycket jag längtar efter den kommande hårdvarugenerationen.

Via phandroid.