Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung introducerar Galaxy Note 7 – här är nya bjässen

Postat:
17:10 - 2016-08-02
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Samsung har alldeles nyss presenterat Galaxy Note 7 i New York, uppföljaren till fjolårets Galaxy Note 5. Företaget har valt att gå direkt till ”Note 7” för att få Note-serien i fas med S-serien.
Efter alla rykten är det trevligt att till sist få de officiella specifikationerna, så vi börjar med dem. Galaxy Note 7 har utrustats med en 5,7 tum stor Super AMOLED-skärm med 2560 x 1440 pixlar. Panelen skyddas av Gorilla Glass 5 och sluttar ut längs sidorna, i stil med företagets Edge-modeller.

Övrig grundhårdvara består av åttakärniga 64-bitarschippet Exynos 8890 (samma som i S7), 4GB RAM, 64GB lagring, minneskortsplats, Bluetooth 4.2, NFC, LTE kategori 9, samt ett fast 3500mAh-batteri. Enheten stödjer trådlös laddning och snabbladdning. Två nyheter för i år är USB Type-C samt en ögonscanner.

Enligt Samsung är ögonscannern säkrare än fingeravtrycksläsare. Den kan inte bara användas för att låsa upp enheten utan även för autentisering i andra delar av systemet. Ett exempel är en särskild låst ”mapp” som är del av säkerhetslösningen KNOX. Den fungerar som en separat och låst del av Android.

En IR-diod på framsidan lyser upp näthinnan så läsaren fungerar även i mörker. Ögonscannern kan dock få problem i direkt solljus, då den riskerar att bli bländad. Användare bör kunna utnyttja läsaren med helt transparenta glasögon men solglasögon kan utgöra ett hinder.

samsung-galaxy-note-7-ny

Kamerakombinationen består av en 12MP-kamera på bakstycket och en 5MP-sensor på framsidan. Huvudkameran är så vitt vi vet samma som i Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge. Den har bländartalet f/1,7 och erbjuder optisk bildstabilisering.

Den så kallade S-Pen, en pekpenna, ingår naturligtvis och den sitter i ett särskilt fack längst till höger på undersidan. Pennan kan inte sättas in åt fel håll och erbjuder 4096 olika tryckkänslighetspunkter. Konstruktionen är IP68-certifierad (vatten- och dammtålig) och mäter 153,5 x 73,9 x 7,9 millimeter. Hela rasket väger 169 gram.

Galaxy Note 7 kör Android 6.0 Marshmallow och förhoppningsvis satsar Samsung på en snabb uppdatering till Android 7.0 Nougat. Telefonen kostar cirka 8500 kronor i Sverige och finns i butik andra september.

Mest kommenterat

 1. EU tar ännu ett steg mot att göra USB-C till obligatorisk standard
 2. Amazon Prime nu i Sverige
 3. Iphone 14 Pro kan bli Apples första mobil med kamera-ö
 4. Storleksjämförelse visar hur Galaxy S22 förhåller sig till Iphone 13
 5. Fler officiella bilder på Google Pixel 6 och Pixel 6 Pro
 6. Samsung Galaxy S22 Ultra kan bli nya Note

Mest läst

 1. Galaxy S22 kan bli Samsungs minsta toppmodell sedan S10e
 2. Amazon Prime nu i Sverige
 3. Ger 5G några praktiska fördelar i en mobil idag?
 4. Iphone 14 Pro kan bli Apples första mobil med kamera-ö
 5. Nästa års OnePlus-telefoner kommer köra nytt, förenat OS
 6. Storleksjämförelse visar hur Galaxy S22 förhåller sig till Iphone 13

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur betalar du vanligtvis för din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om