Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung introducerar Galaxy Note 8 – här är alla officiella uppgifter

Postat:
17:12 - 2017-08-23
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Samsung har alldeles nyss presenterat Galaxy Note 8 – senaste modellen i den smartphoneserie som starkt bidragit till att popularisera stora telefoner. Galaxy Note 8 erbjuder först och främst en 6,3 tum stor Super AMOLED-skärm med 2960 x 1440 pixlar, bildförhållandet 18.5:9 och 521PPI i pixeldensitet.
Det rör sig om Samsungs så kallade ”Infinity Display” som sträcker sig ända ut i sidorna och har tunna övre och nedre ramar. Vi går vidare på specifikationsbladet och hittar Android 7.1.1, 10nm-chippet Exynos 8895, 6GB LPDDR4-RAM, 64GB lagring, minneskortsplats, ett 3300mAh-batteri, trådlös laddning, USB Type-C och naturligtvis tillhörande pekpennan S-Pen.

Samsung kommer även att sälja upplagor med 128GB och 256GB lagring i vissa regioner. Konstruktionen mäter 162,5 x 74,8 x 8,6 millimeter – försumbart större än Galaxy S8 Plus som har en 6,2-tumsskärm med samma bildförhållande. Allt väger 195 gram. Konstruktionen är IP68-klassad och därmed vattentålig.

Nytt för i år är dubbla bakre kameror som når 12MP. De har båda begåvats med optisk bildstabilisering (OIS) och erbjuder tillsammans 2x optisk zoom och 10x digital zoom. Huvudkameran har en vidvinkelsensor med bländartalet f/1,7 medan bonuskameran bland annat används för optisk zoom och bokeh-effekter. På framsidan sitter en 8MP-kamera (f/1,7).

I sann Samsung-anda har Galaxy Note 8 en lång rad sensorer som accelerometer, gyro, barometer, digital kompass, halleffekt, närhetssensor, ögonskanner, trycksensor, pulsmätare, ljussensor och fingeravtrycksläsare. Utöver att låsa upp enheten med just fingeravtrycksläsare kan ögonskanner och ansiktsigenkänning användas.

Note 8 sällar sig till den växande skaran telefoner som utrustats med Bluetooth 5.0. Utöver GPS och GLONASS stödjer enheten även BeiDou och europeiska Galileo.

Pris och butikstillgänglighet

Note 8 blir tillgänglig 15 september i Sverige och säljs i färgerna guld och svart. Det rekommenderade cirkapriset ligger på 9990 kronor. De som förbeställer, vilket är möjligt redan idag, får en DeX med på köpet som gör att telefonen kan förvandlas till en dator när den ansluts till extern skärm.

Mest kommenterat

 1. Bild på kartongen för Chromecast with Google TV
 2. Fler fotografier på nya Chromecast
 3. Samsung kommer fortsätta med ”Fan Editions” av flaggskepp
 4. Haptisk feedback i mobiler – använder du vibrationsmotorn?
 5. WhatsApp kan få funktion för att skicka bilder som försvinner automatiskt
 6. TicWatch Pro 3 är först ut med Snapdragon Wear 4100

Mest läst

 1. Bilder på fjärrkontrollen för Chromecast med Android TV hittar ut på nätet
 2. Fler fotografier på nya Chromecast
 3. Bild på kartongen för Chromecast with Google TV
 4. Hur stor är din månatliga surf i mobilen?
 5. Sony lanserar Xperia 5 II med 120Hz uppdateringsfrekvens
 6. Apple A14 Bionic är första mobilchippet med 5nm

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du vibrationer/haptisk feedback i mobiler?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om