Samsung köper Boxee – vill förbättra användarupplevelsen [Notis]

Postat:
11:41 - 2013-07-04
Skribent:
| Eric N
Kommentarer:
33

Samsung meddelade idag att bolaget köpt det Israel-baserade företaget Boxee bakom mediaspelaren ”Boxee Box” för USD 30 miljoner. Syftet med köpet är enligt Samsung att förbättra användarupplevelsen bland bolagets sammankopplade enheter. Teamet bakom Boxee uppger att de är glada över köpet och ser fram emot att bli en del av Samsung och möjligheten att arbeta med att forma framtidens TV-upplevelse.

Boxee började som en fristående mjukvara för hemmabiodatorer men mynnade så småningom ut i en mediabox – Boxee Box – utvecklad i samarbete med D-link. Produkten lanserades under 2010 och har sedan slutet på 2012 inte erhållit några fler officiella uppdateringar, men trots det ligger mediaspelaren än idag högt upp på Prisjakts topplista över mediaspelare.

 

HOMESYNC_1

Samsung har produkter som påminner om Boxee på gång. Ovan syns mediaspelaren ”HomeSync” som bygger på Android 4.2/Jelly Bean med ett skräddarsytt gränssnitt för storbildsskärmar. Enheten är utrustad med en dubbelkärnig Exynos-plattform med processorkärnor som tickar på i 1,7GHz, 2GB RAM, 1TB HDD, 8GB NAND, ethernet, 1x HDMI- och 2x USB 3.0-utgångar. Samsung HomeSync kommer finnas tillgänglig i Sverige med start under juli månad till ett rekommenderat pris på ca 3200 kronor.