Samsung lanserar Galaxy Buds 2

Postat:
00:30 - 2021-08-12
Skribent:
| Hugo
Kommentarer:
8

Under en mycket händelserik dag på Samsung-fronten passade den sydkoreanska tillverkaren även på att presentera de nya true wireless-hörlurarna Buds 2.

I vanlig ordning finner vi i en uppföljare en rad stora och små förbättringar vid en direkt jämförelse med företrädaren, och i just det här fallet är den stora nyheten kanske mer än något annat stöd för ANC, aktiv brusreducering.

Samsung menar även att saker som ljudkvalitet och mikrofonerna (tre till antalet) är betydligt bättre än förut, och gör en stor sak av den lägsta vikten någonsin för ett par true wireless-hörlurar från Samsung.

Batteritiden uppges vara upp till fem timmar med ANC aktivt, och upp till 15 timmar ytterligare via det laddande fodralet. Fem timmar är ett steg ned från företrädare som Galaxy Buds och Buds+ som mäktar med 6 respektive 8 timmar, men dessa företrädare saknar samtidigt ANC, en relativt strömhungrig teknik.

Samsung nämner inte något om batteritiden i Buds 2 med ANC inaktiverat, och de har därtill med start i år helt och hållet sluta redovisa produktspecifikaitoner för sina Buds-produkter, men vi gissar att batteritiden landar någonstans mitt emellan Buds och Buds+.

Galaxy Buds 2 säljs i fyra olika färgalternativ; Olive, Graphite, Lavender och White, och priset landar på 1 590 kronor. Produkten kan förbeställas redan idag, med tidigast leverans beräknad till den 27 augusti.