Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung lanserar Tizen-smartklockan Galaxy Watch Active 2

Postat:
16:42 - 2019-08-05
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Samsungs nya Tizen-baserade smartklocka, Galaxy Watch Active 2, har presenterats nu i eftermiddag. Det är en funktionsfylld enhet som säljs i två storlekar: 40mm och 44mm.
De två modellerna har 1,2-tumsskärm respektive 1,4-tumsskärm. Båda erbjuder Super AMOLED-teknik, 360 x 360 pixlar och Corning Gorilla Glass DX+. Skyddsglaset är specifikt avsett för just smartklockor och ska bland annat minska reflektionerna i solljus. En annan olikhet mellan storlekarna är batteriet: 247mAh för den mindre modellen och 340mAh för 1,4-tummaren.

Det går att skaffa Galaxy Watch Active 2 med chassi i aluminium eller i rostfritt stål med tillhörande läderarmband, oavsett storlek. Konstruktionen är vattentålig (5ATM / IP68 / MIL-STD-810G) och har integrerad WPC-baserad trådlös laddning.

Mjukvaran drivs av det dubbelkärniga 1,15GHz-chippet Exynos 9110, tillsammans med 768MB RAM och 4GB lagring. LTE-upplagan har istället 1,5GB arbetsminne. Samsung har satt dit en rad finesser relaterade till träning och hälsa: pulsmätare, elektrokardiograf, accelerometer, gyro och barometer.

Klockan erbjuder vidare Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 5.0, NFC, GPS+GLONASS och Beidou. EU:s positioneringssystem Galileo nämns inte i specifikationsbladet. Mjukvaran kan registrera 39 olika träningsformer manuellt. Sju av dessa kan klockan aktivera automatiskt som exempelvis löpning, gång, cykling, simning, och roddmaskin.

Pekkänslig boett

Samsung har behållit sin kännetecknande navigering – men i en ny tappning. Istället för en fysiskt vridbar boett är den nu pekkänslig och digital. Användare kan glida med fingret längs boetten i båda riktningarna för att navigera och scrolla. Samsung utlovar även ett uppdaterat gränssnitt.

Pris och tillgänglighet

Galaxy Watch Active 2 börjar säljas under den ”tidiga hösten” i Sverige. De tillgängliga färgerna är silver, svart och guld. Modellen med 1,4-tumsskärm kostar 4990 kronor medan den mindre upplagan går på 4790 kronor. Båda priserna avser 4G-upplagorna.

Mest kommenterat

 1. Vilken Androidversion har din telefon?
 2. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 3. Här är Sony Xperia 5 III med variabel brännvidd
 4. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 5. Sony kan satsa stort på mobilspel
 6. Rapport: Xiaomi och Oppo arbetar på egna chipp

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 3. Sony presenterar flaggskeppet Xperia 1 III – först med 4K OLED 120Hz
 4. Android Fast Pair får ny layout, stödjer över 100 Bluetooth-enheter
 5. Samsung presenterar sin ”mest kraftfulla Galaxy” om två veckor
 6. Fler inofficiella uppgifter om Google-chippet i Pixel 6

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om