Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung lanserar Tizen-smartklockan Galaxy Watch Active 2

Postat:
16:42 - 2019-08-05
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Samsungs nya Tizen-baserade smartklocka, Galaxy Watch Active 2, har presenterats nu i eftermiddag. Det är en funktionsfylld enhet som säljs i två storlekar: 40mm och 44mm.
De två modellerna har 1,2-tumsskärm respektive 1,4-tumsskärm. Båda erbjuder Super AMOLED-teknik, 360 x 360 pixlar och Corning Gorilla Glass DX+. Skyddsglaset är specifikt avsett för just smartklockor och ska bland annat minska reflektionerna i solljus. En annan olikhet mellan storlekarna är batteriet: 247mAh för den mindre modellen och 340mAh för 1,4-tummaren.

Det går att skaffa Galaxy Watch Active 2 med chassi i aluminium eller i rostfritt stål med tillhörande läderarmband, oavsett storlek. Konstruktionen är vattentålig (5ATM / IP68 / MIL-STD-810G) och har integrerad WPC-baserad trådlös laddning.

Mjukvaran drivs av det dubbelkärniga 1,15GHz-chippet Exynos 9110, tillsammans med 768MB RAM och 4GB lagring. LTE-upplagan har istället 1,5GB arbetsminne. Samsung har satt dit en rad finesser relaterade till träning och hälsa: pulsmätare, elektrokardiograf, accelerometer, gyro och barometer.

Klockan erbjuder vidare Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 5.0, NFC, GPS+GLONASS och Beidou. EU:s positioneringssystem Galileo nämns inte i specifikationsbladet. Mjukvaran kan registrera 39 olika träningsformer manuellt. Sju av dessa kan klockan aktivera automatiskt som exempelvis löpning, gång, cykling, simning, och roddmaskin.

Pekkänslig boett

Samsung har behållit sin kännetecknande navigering – men i en ny tappning. Istället för en fysiskt vridbar boett är den nu pekkänslig och digital. Användare kan glida med fingret längs boetten i båda riktningarna för att navigera och scrolla. Samsung utlovar även ett uppdaterat gränssnitt.

Pris och tillgänglighet

Galaxy Watch Active 2 börjar säljas under den ”tidiga hösten” i Sverige. De tillgängliga färgerna är silver, svart och guld. Modellen med 1,4-tumsskärm kostar 4990 kronor medan den mindre upplagan går på 4790 kronor. Båda priserna avser 4G-upplagorna.

Mest kommenterat

 1. Google presenterar Pixel 4 och Pixel 4 XL med ansiktsupplåsning och radar
 2. Hur många widgetar använder du idag?
 3. Google Nest Mini erbjuder bättre ljud och väggfäste – tillgänglig i Sverige
 4. Google lanserar nya Pixel Buds
 5. Så här ser OnePlus 8 Pro ut enligt färskt rykte
 6. Google Voice Match får utökat stöd i Sverige – väck telefonen med ”OK Google”

Mest läst

 1. Google presenterar Pixel 4 och Pixel 4 XL med ansiktsupplåsning och radar
 2. Google Nest Mini erbjuder bättre ljud och väggfäste – tillgänglig i Sverige
 3. Google lanserar nya Pixel Buds
 4. Google Voice Match får utökat stöd i Sverige – väck telefonen med ”OK Google”
 5. Storleksjämförelser med Google Pixel 4 och Pixel 4 XL
 6. Så här ser OnePlus 8 Pro ut enligt färskt rykte

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur många widgetar använder du?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey