Samsung och Motorola satsar på längre batteritid i år

Postat:
13:20 - 2012-01-18
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
78


Batteritiden är en prioritet för vissa mobilanvändare och man kan ofta läsa inlägg som efterlyser mer uthålliga enheter. Alla vill naturligtvis kunna använda sin mobil så länge som möjligt på en enda laddning, men för somliga är lång batteritid en hjärtefråga.

Med stora skärmar, moderna funktioner, bakgrundsuppdateringar och synkroninserings- och uppkopplingsmöjligheter tar tyvärr batteriet ibland snabbt slut i smartphones.

Många androidpublikationer har idag rapporterat om att Samsung satsar på längre batteritid i år. Vad som gett upphov till alla dessa artiklar är ett kort citat från Samsungs chef för produktinnovation Kevin Packingham under CES:

”When you wake up to when you go to bed, we don’t want you feeling anxiety about your battery life.”

Vad Packingham sagt är att Samsung vill att vi inte ska behöva oroa oss för att batteriet ska ta slut och att en laddning ska räcka en dag. Alla mobiltillverkare, även de som skapar processorplattformar, jobbar naturligtvis hårt på att förlänga batteritiden och citatet har blivit något uppförstorat.

Samtidigt kanske 2012 blir året då androidtillverkare gör batteritiden till en prioritet för vissa modeller. Motorola har exempelvis en ny enhet på gång i USA – RAZR MAXX, som offrar ett par millimeters tunnhet mot ett batteri på hela 3300mAh.

Hur ser ni på batteritiden i androidtelefoner? Tycker ni mobiler som kör Googles plattform måste laddas för ofta eller anser ni att batteritiden är acceptabel? Skulle ni kunna tänka er att bära en något tyngre och tjockare mobil i utbyte mot längre batteritid?

Genom CNET, Phandroid

Lägsta pris på Samsung Galaxy Note på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu: