Samsung One UI 7 erbjuder nytt ”applås” enligt rykte

Postat:
14:24 - 2024-06-25
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
3

Ett i skrivande stund löst rykte påstår att Samsungs nya Android 15-baserade gränssnitt One UI 7 kommer erbjuda ett ”applås” som liknar en säkerhetsfiness i IOS 18. One UI erbjuder redan en mängd säkerhetsrelaterade funktioner – inklusive en ”hemlig mapp” som utgör ett extra skydd åt utvalda appar.

Android 15 har en variant av Samsungs ”hemliga mapp” som kallas ”privat rum”. De hemliga mapparna och privata rummen är dock mer krångliga och inte lika användarvänliga som Apples approach i IOS 18. Det privata rummet skapar exempelvis kopior av apparna som läggs där och Google uppmanar rentav användare att utnyttja en separat mejl för det privata rummet.

I Apples nya system kan vilken app som helst enkelt låsas med biometri så att appen inte kan användas utan autentisering. Appar kan därtill helt enkelt bara döljas i en låst mapp, utan krångel. Applåset i One UI 7 förmodas vara en kopia av applåset i IOS 18 – det vill säga att systemet kräver autentisering via PIN eller biometri för att överhuvudtaget öppna appen. Det rör sig dock som sagt alltjämt om ett löst rykte.