Samsung påbörjar utrullningen av Gingerbread för Galaxy S

Postat:
11:08 - 2011-04-16
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
352

Som tidigare utlovat så påbörjar nu Samsung utrullningen av uppdateringen till Android 2.3, kanske mer känd som Gingerbread, till sin allra populäraste androidtelefon Galaxy S. Utrullningen sker som vanligt via Samsungs mjukvara KIES och utrullningen kommer som vanligt ske i etapper, så få inte panik om ni inte får uppdateringen genast.

Till nyheterna i Android 2.3/Gingerbread finner vi bland annat prestandaoptimeringar, ett nytt och bättre ljud-API, en effektivare garbage collector som reducerar antalet ”microfrysningar” i gränssnittet och en hel del annat smått och gott. Huruvida våra svenska Galaxy S-versioner får uppdateringen genast eller om vi tvingas vänta är för oss för närvarande okänt.

Steget från Android 2.2 till 2.3 är till synes kanske inte jättestort, men skenet bedrar – flytet och prestandan i 2.3 är betydligt bättre än i 2.2 och vi hoppas att Samsung har lyckats ta tillvara på detta. Vi vet att tidiga rapporter baserade på den läckta 2.3-ROM:en för Galaxy S antyder att prestandan och flytet mycket riktigt har blivit betydligt bättre.

Enligt en tråd på xda-developers så ser uppdateringen ut som följer:

PDA JVB Phone JVK CSC JV3

Baseband is I9000XXJVK
Kernel version 2.6.35.7-I9000XWJVB-CL118186
[email protected] #2
Build number GINGERBREAD.XWJVB
Firmware Version 2.3.3
File System RFS
Build date is Fri APR 8 16:39:27 KST 2011

Ni som har hunnit testa 2.3 för Galaxy S – dels den läckta ROM:en, men främst den officiella versionen som nu rullar ut via KIES – får mer än gärna dela med er av era synpunkter i kommentarerna.
 

Tipstack till twisted1, Tilde och Micke!
 

Lägsta pris på Samsung Galaxy S på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu: