Samsung planerar rättsliga åtgärder mot Apples iPhone 4S

Postat:
17:09 - 2011-10-05
Skribent:
| Björn E
Kommentarer:
62

Efter gårdagens presentation av nya iPhone 4S så var det nog många som undrade vad som skulle hända i det stora patentbråket mellan Samsung och Apple. Idag fick vi svaret. Samsung har skickat ut en pressrelease där man meddelar att man planerar rättsliga åtgärder mot Apples nya iPhone 4S. Målet är att förhindra försäljning av telefonen i Italien och Frankrike.

Enligt Samsung så har Apple begått två patentintrång relaterade till trådlös telekommunikationsteknologi.

Samsungs begäran om ett tillfälligt (interimistiskt) föreläggande i Frankrike och Italien kommer båda att åberopa två patentintrång relaterade till trådlös telekommunikationsteknologi som berör WCDMA-standarder (Wideband Code Division Multiple Access) för mobiler med 3g.

 Teknologin man gjort intrång i är nödvändig för att telekomnätverk och mobiler ska fungera pålitligt. Samsung menar att Apples intrång är för allvarligt och att försäljningen av iPhone 4S därför bör förhindras.

 Apple har fortsatt att uppenbart överträda våra immateriella rättigheter och åka snålskjuts på vår teknologi. Vi kommer följaktligen att hålla fast vid att skydda vår immateriella egendom. Samsung planerar också att begära tillfälliga förelägganden i övriga länder efter ytterligare granskning.

Det är ytterligare ett skott i patentslaget mellan de två bolagen och knappast överraskande då Apple varit väldigt aggressiva i att försöka stoppa Samsungs olika produkter. Kan vi kanske hoppas att dessa stämningar och motstämningar snart kan leda till att bolagen sätter sig ner och kommer överens och lämna detta bakom sig? För tillfället känns det tyvärr avlägset och vi får nog istället vänta på nästa drag av Samsung och Apple.

Källa: Pressrelease