Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Samsung presenterar Galaxy A80, en bjässe med en ovanlig kameralösning

Postat:
20:15 - 2019-04-10
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Vid Samsungs Galaxy-event under onsdagen presenterade Samsung bland annat två ny telefoner us A-serien. En av dessa är Galaxy A80, en telefon med en snudd på heltäckande skärm på 6,7 tum helt utan kameranotch eller kamerahålstans.
För att lösa problemet med den frontriktade kameran har Samsung valt en kamera som glider fram då man i kameramjukvaran aktiverar frontkameran. Vi har tidigare sett en liknande lösning i exempelvis Oppo Find X från i fjol, och OnePlus kommande modell 7 väntas även den få en likartad lösning.


Det som skiljer Galaxy A80 från dessa konkurrenter är att A80 nyttjar den primära kameran även som frontkamera. När frontkameran aktiveras skjuts kameramodulen först upp, varpå den sedan roteras 180 grader och riktas mot användaren.

Den som har hängt med i Androidvärlden en längre stund minns kanske modellen Oppo N1 från 2013 som även den hade en roterande huvudkamera som därmed även kunde extraknäcka som frontkamera. På den tiden var det en manuell operation att vrida kameramodulen, och den var fastmonterad i telefonens överkant istället för att vara utskjutbar, men principen som sådan är likartad.

Bland specifikationerna hittar vi bland annat en 6,7 tum stor Super AMOLED-skärm med en upplösning på 1 080 x 2 400 pixlar, 8 GB RAM, 128 GB lagring, ett batteri på 3 700 mAh, ett åttakärnigt chipp i form av Qualcomm Snapdragon 730, bildskärmsinbäddad fingeravtrycksläsare och en primär kamera på 48 megapixlar, en ultravidvinkelkamera på 8 megapixlar samt en djupmätande ToF (”Time of Flight”)-sensor.

Prislappen landar enligt uppgift på 649 euro, motsvarande strax under 6 800 kronor med dagens växelkurs, så vi förväntar oss en svensk prislapp på cirka 6 990 kronor. Galaxy A80 och den billigare modellen A70 sägs vara Samsungs svar på mindre kostsamma uppstickare som OnePlus, vars marknadsandelar har vuxit snabbt de senaste åren.

Mest kommenterat

 1. Löst rykte: Huawei överväger att använda gren av Sailfish OS
 2. Vilken är din primära webbläsare för Android?
 3. Fotografi och konceptbild på Google Pixel 4
 4. Google publicerar bild på Pixel 4
 5. Rykte: Google kommer för första gången satsa på ett flertal bakre kameror
 6. Så här mycket föll Huaweis försäljning i Tyskland efter svartlistningen

Mest läst

 1. Rapport: Google menar att USA:s säkerhet förvärras om Huawei inte får tillgång till Android
 2. Snart går det inte längre att visa bilder från Drive i Google Photos
 3. Löst rykte: Huawei överväger att använda gren av Sailfish OS
 4. Så här ser mörka temat i Google Photos ut
 5. Google publicerar bild på Pixel 4
 6. Så här mycket föll Huaweis försäljning i Tyskland efter svartlistningen

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken är din primära webbläsare för Android?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om

Survey